Asa s-a nascut termenul de "job burnout", care se refera la oboseala pe care o resimt salariatii dupa serviciu. Acestia sunt in general salariatii care au foarte multe sarcini la birou, muncesc peste program si se simt extenuati. Desigur ca acasa sunt nevoiti sa se confrunte cu alte probleme, ceea ce creeaza un adevarat stres pentru acesti angajati.
Iata ce a declarat Mihai Casu, medic primar psihiatru: "Undeva pana la 50% dintre tinerii angajati sufera intr-un fel sau altul de sindromul "burnout", se pune o presiune mare pe angajati, se emit cerinte irationale si unde se depasesc resursele cei mai multi sunt foarte tineri si isi doresc sa demonstreze ca isi merita locul in acea companie", informeaza incont.ro.
Burnout sau sindromul muncii in exces: cu ce se confrunta corporatistii, zi de zi
Din ce in ce mai multi romani incep sa resimta efectele acestui sindrom, multi fiind dispusi sa sacrifice orice, pentru a avea o viata care, aparent, va fi mai buna decat cea pe care o traiesc in momentul prezent. Din pacate, multi merg atat de departe incat lasa ca problemele de munca sa le afecteze viata personala. Tot mai multi corporatisti divorteaza, iar foarte multi sufera din pricina dependentelor sau a bolilor cronice...citeste mai multe aici >>>
Codul Muncii republicat si actualizat la zi
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau