Trebuie facuta insa diferenta intre dorintele pe care le trecem sub forma de lista si stabilirea unor obiective concrete, planificate pe un intreg an de zile. O lista de rezolutii seamana foarte mult cu o lista de dorinte in care spunem doar ce ne-am dori sa se intample, fara sa ne gandim in mod concret ce ar trebui sa facem pentru ca acele dorinte sa se si transforme in realitate.
O lista de obiective inseamna un intreg proces de planificare si care, ati ghicit, necesita mai mult de zece minute din timpul de la miezul noptii la trecerea dintre ani.
Luati-va, asadar, o agenda si incepeti sa planificati anul 2020 daca vreti ca peste 12 luni sa priviti in urma cu satisfactie. Stabilirea unor obiective concrete si planificarea lor conteaza enorm in gestionarea timpului, in eficientizarea modului in care lucram si in atingerea scopurilor propuse. Astfel, daca avem un obiectiv concret, trebuie sa vedem ce alte obiective mai mici implica si cum le putem atinge.
Sa presupunem ca vreti cresteti profesional in 2020. Poate va doriti chiar o promovare. Lasate doar astfel pe hartie, desi noua ne pot parea clare, sunt, in realitate, destul de vagi. Cum ajungem acolo? Ce avem de facut, zi de zi, pentru a ne apropia de astfel de obiective? Va garantez ca daca nu treceti pasii concreti, zilele se vor scurge una dupa alta, la voia intamplarii, fara sa actionati in niciun fel in directia mult dorita.
Daca vreti sa cresteti profesional si acesta e obiectivul vostru, treceti pe lista, ca obiective mai mici, atelierele, conferintele si training-urile la care doriti sa participati. Daca nu le stiti, faceti o cautare in mediul online sau in mediul dumneavoastra de activitate. Cele mai importante evenimente ale anului in curs au fost deja anuntate sau urmeaza sa fie anuntate in curand. Fiti in permanenta cu ochii in patru dupa evenimente care v-ar putea ajuta sa cresteti profesional.
Cititi mai multe carti din domeniul dumneavoastra. Fiti la curent cu ce e nou si integrati metode noi de lucru dupa ce aflati noutatile. Dar trebuie sa va treceti asta ca obiectiv care va poate ajuta sa impliniti obiectivul principal.
Cautati modalitati in care sa dezvoltati mai mult ceea ce faceti acum, fie ca sunteti specialist independent sau lucrati cu un intreg departament de HR. Nu uitati ca indiferent de cat de mult vi se pare ca totul e scufundat in rutina, totul poate fi transformat, iar schimbarea depinde de dumneavoastra si incepe intotdeauna cu propria persoana.
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
Procedura completa la angajare Caiet de lucru pentru angajatori si manageri de HR
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Cereti proiecte noi, veniti cu idei si propuneri noi catre persoanele din functii de conducere. Munciti pentru a iesi din rutina, pentru a creste profesional, pentru a va oferi provocari noi care sa va ajute sa va dezvoltati. Daca facem zi de zi acelasi lucru la care ne pricepem deja si nu ne propunem in niciun fel sa ne imbunatatim, sa ne dezvoltam, la final de an vom fi, cel mai probabil, mai obositi si mai dezamagiti de noi insine decat eram in anul precedent.
Imbratisati noul an cu entuziasm si optimism. Ambele atitudini se invata, dar pentru asta, ati ghicit, trebuie sa le treceti ca obiectiv pentru 2020!