Raspunsul specialistului:
Situatia expusa nu este reglementata de OUG 132/2020 privind masuri de sprijin destinate salariatilor si angajatorilor in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum si pentru stimularea cresterii ocuparii fortei de munca.
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
Desi in art. 1 alin. (3) este reglementat ca reducerea timpului de munca se aplica si in cazul programului de munca inegal Actul normativ nu reglementeaza procedura de decontare in cazul programului inegal.
In practica se poate ajunge la situatii de genul celor expuse de dvs ca urmare a faptul ca programul nu a fost redus in mod egal. Va sfatuim sa solicitati punctul de vedere al agentiei la care urmeaza sa depuneti cererea de restituire cu privire la practica pe care aceasta, in tacerea legii, a adoptat-o cu privire la aceasta problema.
In ceea ce ne priveste apreciem ca masura reducerii timpului de lucru inceteaza in perioada concediului de odihna si a concediului medical intrucat in aceste perioade salariatul nu presteaza activitate ceea ce inseamna ca nu exista timp de lucru redus.
Prin urmare, reducerea timpului de lucru se raporteaza din punctul nostru de vedere la perioada in care timpul de lucru este redus nu si la perioada concediilor medicale si a concediilor de odihna. Cu alte cuvinte, procentul reducerii se raporteaza la perioada in care timpul de lucru este redus, perioada ce exclude perioada concediului medical si a concediului de odihna.
Raspuns oferit de Rodica Mantescu, Specialist in legislatia muncii, pentru PortalCodulMuncii.ro >>