Raspunsul specialistului:
Conform art. 29 din Codul muncii:
Art. 29. - (1) Contractul individual de munca se incheie dupa verificarea prealabila a aptitudinilor profesionale si personale ale persoanei care solicita angajarea.
(2) Modalitatile in care urmeaza sa se realizeze verificarea prevazuta la alin. (1) sunt stabilite in contractul colectiv de munca aplicabil, in statutul de personal - profesional sau disciplinar - si in regulamentul intern, in masura in care legea nu dispune altfel.
Astfel, in sistemul privat, verificarea prealabila a aptitudinilor profesionale si personale ale persoanei care solicita angajarea se face in conditiile stabilite in regulamentul intern si in contactul colectiv de munca (daca se incheie astfel de contract).
Reglementarea in regulamentul intern trebuie sa fie insotita de un document semnat, anterior probei, cu persoana care va fi supusa probei practice cum ar fi un proces verbal in care se va face trimitere la reglementarea din regulamentul intern si in care se va mentiona ziua si ora de inceput a ziua si ora de sfarsit a probei practice.
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Manual de prim ajutor si interventie in situatii de urgenta
40 Modele de Regulament Intern
Toate conditiile in care se realizeaza proba practica inclusiv durata acesteia trebuie sa fie mentionate in regulamentul intern.
Verificarea prealabila nu afecteaza perioada de proba.
Raspuns oferit de Irina Dumitrescu pentru PortalCodulMuncii.ro >>>