De ce? Pentru ca nu reusesc sa gaseasca lucratorii necesari, chiar daca au crescut salariile oferite acestora.
Vorbim de spalatorii auto, magazine alimentare, dar si firme producatoare de haine si incaltaminte. Patronii nu reusesc sa ii multumeasca pe salariati, care isi dau demisia rapid, atunci cand gasesc ceva mai bine platit. In afara tarii, desigur.
O buna parte a lucratorilor care mai demult voiau sa lucreze in domeniile mai sus-mentionate, prefera sa plece peste hotare, pentru a lucra in agriculutura, de exemplu. Motivul? Salariile mult mai mari. Cu banii castigati in cativa ani, acestia isi pot construi o casa, isi intretin familiile, iar unii aleg sa isi porneasca mici afaceri, cand se intorc in tara.
Din pacate, exista firme romanesti care pierd din aceste considerente, iar unele sunt chiar aproape de faliment, conform unui reportaj semnat de stirileprotv.ro.
Salariile sunt in continuare sub pragul minim pe economie
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Ghidul HR-istului
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Desi patronii zic ca vor sa ofere bani mai multi, lucrurile nu stau mereu asa. La aceasta concluzie au ajuns Inspectoratele teritoriale de Munca. Conform statiscilor, mai bine de jumatate din salariile din Romania sunt sub pragul de 1.900 de lei brut. Adica salariul minim pe economie, la ora actuala.
Desigur ca un cadru fiscal instabil si modificarile legislative foarte dese nu incurajeaza un mediu de afaceri stabil si sustenabil.
Ianuarie 2018: Modificarile momentului. Ce trebuie sa stie angajatorii
Legislatia muncii a suferit modificari profunde, cu un impact fara precedent asupra activitatii companiilor si mai ales a departamentelor juridic si de resurse umane.
Trecerea contributiilor sociale din sarcina angajatorului in sarcina salariatului a avut un impact important asupra veniturilor tuturor salariatilor. Ca o compensare a acestei diminuari salariale salariul minim a fost majorat la 1.900 lei...citeste mai multe aici >>>
AS 2018-01-24 09:01:21
toti patronii uita un lucru esential: FURNICA CONSTRUIESTE MUSUROIUL, indiferent de mita pe care acestia o dau in diferite parti pt a obtine contracte, chiar daca 'furnicile' pot fi calcate in picioare, de catre acestia, HR la fel - e sluga patronatului, trantorii dintr-un stup!