Iata de ce Uniunea Europeana a intervenit si a adoptat Regulamentul 2024/1689, obligatoriu pentru toate companiile, din orice domeniu, prin care se introduc interdictii la utilizarea inteligentei artificiale, impactul fiind major, mai mare chiar decat al celebrului GDPR.
Atentie!
Nerespectarea prevederilor noului Regualment poate duce la sanctiuni de pana la 7% din cifra de afaceri pentru utilizari interzise sau de 3% pentru alte incalcari!
Aflati exact care sunt noile dvs. obligatii, ce implicatii mai putin evidente are acest act normativ si cum sa va protejati de amenzi participand in data de 26 august la webinarul Utilizarea inteligentei artificiale in raporturile de munca, detalii AICI >>>
Probleme juridice sustinut de prof. dr. univ. Raluca Dimitriu! Webinarul va explica in detaliu ce aveti de facut, concret, pentru respectarea acestei noi legislatii europene.
Noua lege a pensiilor Ghid practic
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Ce probleme juridice ridica utilizarea inteligentei artificiale in relatiile de munca?
Instrumentele algoritmice ale inteligentei artificiale pot usura enorm procesele de selectare a candidatilor in vederea angajarii si de monitorizare ulterioara a acestora. Se poate afla imediat:
- ce activitati desfasoara concret;
- cat si cum interactioneaza cu colegii;
- ce pauze isi iau, ce deplasari au;
- care este comportamentul lor online (ce taste apasa, care este istoricul navigarilor pe Internet).
Mai mult chiar, prin intermediul senzorilor de miscare sau de recunoastere faciala, inteligenta artificiala ofera informatii despre timpul cat angajatul se gaseste cu fata spre monitor (!), despre starea sa fizica sau mentala, despre reactiile sale in diferite momente ale zilei (de exemplu, cat de entuziasmat este la primirea unei sarcini de lucru).
Vorbim practic despre niste mijloace de control care nu vizeaza numai evaluarea performantei, ci au si un pronuntat rol predictiv: algoritmii permit angajatorului sa cunoasca riscul ca un anumit salariat sa demisioneze, sa se sindicalizeze (chiar daca nu a facut-o inca), sa aiba altercatii cu colegii, sa involueze profesional. Si aceasta, independent de situatia actuala si de productivitatea prezenta a salariatului.
Aflati la webinarul din 26 august, in detaliu, care sunt implicatiile pentru firma dvs. si cum sa le gestionati corect, detalii AICI >>>
Webinarul Utilizarea inteligentei artificiale in raporturile de munca. Probleme juridice va analiza pe larg aceste obligatii, structurand informatiile in 5 teme:
- Algoritmii de recrutare
- Monitorizarea salariatilor
- Potentialul discriminatoriu al utilizarii algoritmilor in raporturile de munca
- Beneficii si riscuri ale utilizarii inteligentei artificiale
- Noua directiva privind lucratorii pe platformele digitale
Informatii utile pentru dvs.:
Lector: prof. univ. dr. Raluca Dimitriu
Titlu: Utilizarea inteligentei artificiale in raporturile de munca. Probleme juridice
Difuzare: 26 august 2024, incepand cu ora 15:00
Conditii: conexiune la Internet
Timp de 2 ore veti afla ce aspecte practice sensibile ascunde Regulamentul (UE) 2024/1689 care stabileste un cadru juridic uniform pentru dezvoltarea, lansarea pe piata, furnizarea de servicii si utilizarea sistemelor de inteligenta artificiala, detalii AICI >>>