Asadar, comunicarea si lucrul in echipa sunt factori care fac diferenta la angajare.
„Angajatorii nu se cramponeaza de notele obtinute de absolventi la scoala atunci cand fac recrutari. Evident, notele pot arata ca ai aprofundat anumite domenii, dar degeaba ai note mari daca nu stii sa te comporti, nu stii sa te exprimi sau nu te poti integra in echipa. Pregatirea tehnica poate fi o conditie la angajare, dar nu este suficienta“, a spus Cristina Postolache, managing partner al firmei de consultanta in resurse umane Big4HR, conform Ziarul Financiar.
In Romania, extremele exista la tot pasul, iar acest lucru se aplica si in campul muncii, dat fiind faptul ca sunt angajatii tineri care castiga salarii foarte mari, dar si someri tineri care nu reusesc sa isi gaseasca niciun job. Care este misterul?
Ei bine, discutam din nou de cererile pietei, asa ca doar anumiti absolventi reusesc sa-si gaseasca rapid un job bine platit, care ii pot ajuta sa creasca profesional. Desigur ca la polul opus exista cei care au studii medii, dar nu si o specializare anume, de unde intervine si dificultatea in a se angaja.
...citeste continuarea aici >>>
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
Codul Muncii republicat si actualizat la zi
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024