Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Ghidul Managementul Deseurilor. Formulare editabile si modele de calcul

22 /Iul2019
Tags: ghid management deseurideseuri

Stiati ca 90% dintre companii intampina dificultati in determinarea bazei de calcul pentru contributiile datorate la Fondul pentru Mediu?

In lipsa unui ghid pentru managementul deseurilor, pericolul amenzilor este iminent.

Va recomandam Ghid Managementul Deseurilor, aparut la editura Rentrop & Straton ...click aici pentru detalii despre ghid >>

Va reamintim ca abordarea UE in domeniul gestionarii deseurilor se bazeaza pe trei principii majore:

1) Prevenirea generarii deseurilor – acesta este un factor extrem de important in cadrul oricarei strategii de gestionare a deseurilor, direct legat atat de imbunatatirea metodelor de productie cat si de determinarea consumatorilor sa isi modifice cererea privind produsele si sa genereze cantitati reduse de deseuri.

2) Reciclare si reutilizare – in cazul in care sunt generate deseuri, incurajarea unui nivel ridicat de recuperare a materialelor componente, preferabil prin reciclare materiala. In acest sens sunt identificate cateva fluxuri de deseuri pentru care reciclarea materiala este prioritara: deseurile de ambalaje, vehicule scoase din uz, deseuri de baterii, deseuri din echipamente electrice si electronice.

3) Imbunatatirea eliminarii finale a deseurilor si a monitorizarii – in cazul in care deseurile nu pot fi recuperate, acestea trebuie eliminate in conditii sigure pentru mediu si sanatatea umana, cu un program strict de monitorizare.

Mai exact, conform legislatiei in vigoare, managementul deseurilor trebuie: 

  • sa nu puna in pericol sanatatea umana; 
  • sa nu genereze riscuri pentru aer, apa, sol, fauna sau flora;
  • sa nu cauzeze poluare fonica; 
  • sa nu provoace disconfort din cauza mirosurilor; 
  • sa nu dauneze mediului inconjurator. 

Ghidul Managementul deseurilor cuprinde toate indicatiile necesare pentru ca dvs. sa puteti gestiona corect deseurile pe care firma dvs. le produce sau le detine. ...click aici pentru detalii despre ghid >>

Chiar daca sunteti dintre cei care considera ca nu pot influenta starea Terrei, cu siguranta va intereseaza in mod direct situatia bugetului dvs.

Bugetul firmei dvs. depinde de cat de bine administrati deseurile. Pentru a evita amenzi de minimum 5000 de lei, este nevoie sa respectati cu simt de raspundere legislatia privind modul de a gestiona deseurile. 
 
Legile se modifica periodic in asa fel incat sa ne responsabilizeze: 
conform O.U.G nr 68/2016, producatorii de deseuri si autoritatile administratiei publice locale sunt obligati sa ajunga sa recicleze minimum de 50% din masa totala de deseuri de hartie, metal, plastic si sticla, pana la 31.12.2020
 
Invatati cu ajutorul Ghidului Managementul deseurilor cum sa gestionati CORECT deseurile pe care le produceti sau le detineti!

Click aici pentru detalii si comenzi la Ghid Managementul Deseurilor >> 


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Ghidul Managementul Deseurilor. Formulare editabile si modele de calcul":
Rating:

Nota: 4.17 din 5 din 3 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Hartuirea si discriminarea la locul de munca. Noutati legislative si studii de caz

Atentie la hartuirea la locul de munca!

Protejati-va impotriva amenzilor!

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Hartuirea si discriminarea la locul de munca. Noutati legislative si studii de caz".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.