Cel putin asa sustine presedintele Federatiei Patronatului din Turismul Romanesc (FPTR), Mohammad Murad, care este de parere ca romanii sunt inca mai atrasi de ofertele de lucru de la stat.
"Avem o problema majora privind zona patronala, anume ca nu mai sunt oameni. Astazi in Romania avem nevoie de cel putin 200.000 de oameni si vor fi toti angajati, in mediul privat. Cel mai atractiv, pentru cineva care cauta un loc de munca, este statul. Asta inseamna mult. Este un mare handicap cata vreme statul este mai atractiv decat mediul de afaceri. De ce? Pentru ca este mult mai usor acolo si multi dintre ei muncesc acolo mai putin si nu raspund la nimic aproape. Nu au problema salariilor ca se platesc", a declarat, miercuri, Mohammad Murad, conform Agerpres.
Unele salarii de la stat sunt mai mari decat la privat, iar presedintele nu intelege de ce se petrece acest fenomen:
"Salariile la cei care muncesc sunt mai mici decat la cei care sunt bugetari. Nu avem oameni. Maine, poimaine se deschide sezonul la mare si va spun sincer sunt unitati hoteliere care nu au personal si nu au cum sa deschida. Unii spun ca nu dam salarii bune. E gresit (...)", a concluzionat presedintele FPTR.
Criza fortei de munca se amplifica in 2018! Ce pot face angajatorii?
Codul Muncii republicat si actualizat la zi
Noua lege a pensiilor Ghid practic
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
Criza fortei de munca este un lucru cert in Romania, iar in 2018 lucrurile nu par sa stea mai bine pentru angajatorii care au nevoie de personal specializat, cat mai repede.
72% dintre oamenii de afaceri chestionati in cadrul Barometrului semestrial privind perspectivele pietei fortei de munca au declarat ca criza se va amplifica in acest an, iar 22% estimeaza ca situatia va ramane la acelasi nivel ca si in 2017, adica tot grava...citeste mai multe despre locurile de munca aici >>>