In cadrul reuniunii, consilierul de stat László Borbély, coordonator al Departamentului pentru Dezvoltare Durabila din cadrul Guvernului Romaniei, a prezentat proiectul de revizuire a Strategiei Nationale pentru Dezvoltare Durabila. Au fost abordate, cu acest prilej, mai multe teme de interes pentru mediul de afaceri din Romania, precum rationalizarea exploatarii resurselor, sustenabilitatea modelelor de business si dezvoltare pe termen lung, investitiile corporatiilor in comunitate prin modele de responsabilitate sociala a companiilor (CSR) si multe altele.
“Trebuie sa intelegem ca mediul de afaceri este, pana la urma, coloana vertebrala a economiei. Aceasta realitate presupune in egala masura beneficii si responsabilitati. Vrem sa ajungem intr-o situatie de echilibru, de tip win-win, in care atat societatea cat si business-urile sa castige. Pentru aceasta, trebuie sa investim timp, resurse si efort in dezvoltarea noastra durabila. Profitul este, pana la urma, direct proportional cu stabilitatea si dezvoltarea sustenabila a comunitatii care il produce. Am incredere ca, in urma acestui eveniment, mesajul care s-a retinut este ca am reusit sa adaugam mediul de afaceri din Romania pe lista sustinatorilor obiectivelor Agendei 2030 privind dezvoltarea durabila”, a subliniat László Borbély.
Prezent la eveniment, Stefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comert si antreprenoriat, a declarat ca este esentiala schimbarea de mentalitate la orice nivel, iar strategiile sectoriale ar trebui sa fie inglobate in Strategia Nationala pentru Dezvoltare Durabila. ”Este important ca obiectivele mediului de afaceri sa se regaseasca in obiectivele Strategiei Nationale. Trebuie sa avem echilibru in reglementare, astfel incat sa asiguram o dezvoltare curata pentru viitor, dar sa nu pierdem din competitivitate”, a afirmat ministrul Oprea.
La conferinta organizata de Guvernul Romaniei au luat parte 64 de participanti ai organizatiilor reprezentative ale mediului de afaceri din Romania.
Reprezentantii guvernului le-au multumit participantilor pentru ideile precise si realizabile pe care le-au prezentat, urmand ca fiecare dintre acestea sa fie analizata in vederea integrarii in Strategia de dezvoltare revizuita.
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Legis Plus Legislatia Muncii
Ghid practic privind munca desfasurata de cetatenii non-UE pe teritoriul Romaniei
Sursa: Guvernul Romaniei