Motivul? Americanii sunt pur si simplu revoltati din pricina conditiilor precare de munca, a beneficiilor aproape inexistente si a salariilor foarte mici. Vorbim in special despre domenii precum Horeca si comert, unde au avut loc cele mai multe demisii. Guvernul american este consternat din pricina acestei situatii, nimeni nu a anticipat o asemenea criza a personalului, in special in cadrul perioadei in care ne aflam.
Cu toate ca virusul Covid-19 a creat nenumarate probleme economice la nivel global, se pare ca angajatii nu mai sunt dispusi sa indure neajunsurile existente, chiar daca omenirea depaseste un moment greu din punct de vedere financiar.
Telemunca i-a facut sa constientizeze pe americani ca exista suficiente oportunitati de munca, asa ca sunt dispusi sa se reorienteze pe plan profesional.
De asemenea, salariatii americani sunt revoltati din pricina faptului ca asigurarile de sanatate sunt, practic, inexistente. Iar pentru a avea parte de servicii medicale trebuie sa scoata bani din buzunar, majoritatea companiilor nefiind dispuse sa le ofere o asigurare medicala decenta.
Demisii in masa sau Big Quit
Procedura completa la angajare Caiet de lucru pentru angajatori si manageri de HR
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Evident ca acest Big Quit (Marea Renuntare) duce la grave repercursiuni la nivel economic si global, iar industria este afectata de aceasta criza a personalului fara precedent. Din august si pana acum, angajatorii americani au incercat sa ofere condiitii mai bune de munca in domeniile precizate. Dar fara succes, avand in vedere ca multi salariati prefera sa gaseasca alte metode de a castiga bani. Nici macar cresterile salariale nu i-au motivat pe angajatii din Horeca sau comert sa revina la locurile de munca...mai multe despre acest fenomen de pe piata muncii >>>