Industria de outsourcing din Romania cuprinde 280 de companii cu 131.000 de persoane, circa 2,4% din populatia activa a Romaniei. Pentru anul viitor, Asociatia Business Service Leaders (ABSL) estimeaza ca numarul de angajati va creste cu circa 10%. Cele mai cautate calificari in industrie sunt limbile straine, abilitatile tehnice si cunostintele financiare.
"Am vazut cum sectorul de servicii de business din Romania s-a dezvoltat, s-a diversificat si a evoluat in un element important in motorul economiei locale. Sectorul de servicii de business a ajuns la 280 de companii si mai mult de 131.000 de angajati, ceea ce reprezinta mai mult de 2% din piata muncii din Romania in momentul acesta si avem vesti bune si pentru anul 2020, speram sa crestem cu 9,6%. Cu 2,4% din populatia activa a Romaniei si o valoare estimata a veniturilor de 4.5 miliarde de euro, aceasta industrie relativ noua este cea pe care trebuie sa o urmarim", a declarat Dragos Stefan, presedintele ABSL, in cadrul conferintei 'Every human step takes us to the digital evolution', conform businessmagazin.ro.
Industria serviciilor de business a generat anul trecut venituri de peste 4,5 miliarde euro, in crestere cu 12,5% comparativ cu anul precedent, ajungand la peste 2% din PIB, conform unui studiu anual realizat de Asociatia Business Service Leaders in parteneriat cu compania de audit si consultanta KPMG.
Cele mai multe companii de outsourcing care activeaza pe piata locala provin din Franta, Germania, Romania si SUA.
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
La studiul industriei de business services realizat de Asociatia Business Service Leaders in colaborare cu KPMG au participat 42 de companii care cuprind 24% dintre angajatii industriei.