Acestea se adauga celor trei acorduri deja semnate in luna mai cu bancile Raiffeisen, Banca Comerciala Romana si ProCredit. Aproximativ 3.700 de intreprinderi de tip start-up si IMM-uri romanesti urmeaza sa beneficieze de aceste acorduri.
Comisarul pentru politica regionala, Corina Cretu, a declarat: "Sunt foarte incantata sa observ ca intreprinderile romanesti profita din plin de potentialul oferit de Initiativa pentru IMM-uri. Antreprenorii romani sunt talentati, iar micile intreprinderi din Romania sunt competitive, insa au adeseori nevoie de un mic stimulent suplimentar pentru a putea dezvolta produse inovatoare, intra pe noi piete sau crea noi locuri de munca in tara.
Este exact scopul acestui program. Sper, in acelasi timp, ca Romania va deveni un exemplu in toata Uniunea Europeana si va convinge alte state membre sa adopte Initiativa pentru IMM-uri".
Cu o contributie de 100 de milioane de euro din Fondul european pentru dezvoltare regionala (FEDR), "Initiativa pentru IMM-uri" in Romania utilizeaza fondurile politicii de coeziune pentru instrumente financiare care vor permite mobilizarea a peste 540 de milioane de euro, cu scopul de a stimula dezvoltarea micilor intreprinderi.
Sursa: europa.eu
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Manual de prim ajutor si interventie in situatii de urgenta
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca