Piata muncii a devenit tot mai dinamica in ultimii ani, motiv pentru care firmele si companiile isi doresc solutii de monitorizare si contorizare a personalului angajat mai eficiente si mai sigure.
Acesta ajuta managementul companiilor sa isi atinga obiectivele cu mai multa usurinta, dar mai ales sa optimizeze costurile si sa aiba acces oricand la informatii despre activitatea angajatilor.
Ce se poate face cu ajutorul unui sistem de pontaj electronic?
Se recomanda instalarea unui astfel de sistem tuturor firmelor si companiilor orientate care profit, ce doresc motivarea si eficientizarea personalului angajat.
De asemenea, exista si clienti care doresc un acces diferentiat al angajatilor in anumite sectii sau incaperi securizate sau firme care decid sa renunte la gestionarea programului pe hartie.
Sistemele de pontaj si acces sunt recomandate si unitatilor turistice de cazare cu scopul de a impiedica persoanele straine sa intre in camerele clientilor.
Daca sunt folosite impreuna cu sistemele de acces, acestea pot indeplini diverse cerinte cu privire la gestionarea programului de lucru al angajatilor, precum:
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
40 Modele de Regulament Intern
Legis Plus Legislatia Muncii
· Urmarirea efectiva a timpului de lucru a personalului;
· Calcularea salariilor fara erori, intr-un timp mult mai scurt;
· Evaluarea eficientei angajatilor tinand cont de ore suplimentare, absente etc.;
· Gestionarea cu mai multa usurinta a zilelor de concediu medical si de odihna;
· Planificarea programului de lucru;
· Stocarea anumitor date necesare ulterior.
Toate acestea sunt posibile cu ajutorul solutiilor profesionale propuse de specialistii aceste companii cu peste 26 de ani de experienta in domeniul securitatii si sigurantei.
Avantajele sistemelor de pontaj electronic
Majoritatea firmelor au instalat deja un sistem de pontaj datorita numeroaselor avantaje pe care acesta le ofera la nivelul intregii organizatii.
Acestea va ajuta sa coordonati si sa controlati cu mai multa usurinta actiunile angajatilor, precum si accesul vehiculelor in diverse zone sau arii protejate.
Astfel, persoanele angajate primesc drepturi individuale de acces, ceea ce inseamna ca acestea pot intra doar in anumite sectii sau se pot misca liber in toata cladirea, postul ocupat fiind un factor devisiv in acest sens.
Un astfel de sistem genereaza o serie de rapoarte lunare sau saptamanale, precum si statistici legate de absentele, intarzierile sau orele suplimentare de lucru ale fiecarui angajat in parte.
De asemenea, superiorii pot afla unde isi petrec acestia timpul si daca isi respecta sarcinile de lucru, date importante pentru calcularea salariilor.
Programul de lucru inegal. Cum se realizeaza pontajul, in aceasta situatie?
Orice angajator trebuie sa stie ca, potrivit art. 119 din Codul muncii, angajatorul are obligatia de a tine evidenta orelor de munca prestate de fiecare salariat si de a supune controlului inspectiei muncii aceasta evidenta ori de cate ori exista o solicitare in acest sens.
In lipsa altor prevederi legale privitoare la evidenta orelor prestate de catre fiecare salariat, angajatorul stabileste modalitatile prin care tine evidenta orelor de munca...citeste mai multe aici >>>
Sursa: Mediafax.biz