Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton- Liderul informatiilor specializate din Romania
portal-resurseumane.ro

Angajatul doreste o promovare pentru care nu este inca pregatit. Cum procedam?

19 /Iul2016
Tags: promovaremarire salariurecunoastere

Orice manager doreste angajati ambitiosi, proactivi si performanti.

Insa, problemele apar atunci cand astfel de angajati cer prea devreme si prea insistent mariri de salariu, promovari sau cresterea responsabilitatilor.

Cum procedam in astfel de cazuri? Nu vrem sa pierdem angajati valorosi, printr-un refuz agresiv. Insa nici amagirea sau amanarea nu sunt solutii adecvate.

Cele mai bune optiuni sunt transparenta, recunoasterea si coaching-ul, potrivit unui material HBR dedicat acestui subiect. Astfel, primul pas consta in comunicarea transparenta. Conversatiile cu intreaga echipa ar trebui sa fie frecvente si explicite. Acolo unde este necesar, vor avea loc discutii suplimentare pentru clarificarea aspectelor particulare. Este important ca intreaga echipa sa simta ca oportunitatile de promovare sunt disponibile in mod egal, pentru toata lumea.

In al doilea rand, angajatul dornic sa creasca pe plan profesional are nevoie de recunoastere. Angajatii sunt intotdeauna interesati de modul in care sunt perceputi, la nivel profesional, de catre manager. De aceea, orice refuz legat de marirea salariului sau promovare trebuie sa inceapa cu recunoasterea calitatilor sale si a efortului depus pana acum. Angajatul trebuie sa se simta incurajat sa persevereze, fara a fi nerabdator.

Mai departe, ce inseamna coaching-ul in acest context? Daca promovarea este posibila in viitorul apropiat, cea mai buna idee este sa informati angajatul cu privire la schimbarile pe care trebuie sa faca pentru a primi marirea de salariu pe care o doreste. Are nevoie de alte competente? Trebuie sa castige mai multa experienta? II puteti sugera training-uri, cursuri sau alte activitati care l-ar putea ajuta.

In situatia in care stiti, cu certitudine, ca promovarea nu este posibila in conditiile dorite de angajatul respectiv, trebuie sa fiti corect. Nu incurajati asteptarile nerealiste, oferiti alternative atunci cand este posibil. Ideal ar fi sa stabiliti asteptari realiste inca din momentul angajarii, pentru e evita viitoare neintelegeri.

In concluzie, comunicati deschis si regulat cu memebrii echipei; incurajati-i si recunoasteti-le meritele de pana acum; ajutati-i sa dobandeasca experienta si competentele care le vor aduce promovarea dorita.

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Angajatul doreste o promovare pentru care nu este inca pregatit. Cum procedam?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



TOP 9 teste HR: Angajare, Evaluare si Motivare a angajatilor

NOU! Teste de Angajare, Evaluare si Motivare a angajatilor

Recrutati cei mai buni oameni pentru firma dvs!

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "TOP 9 teste HR: Angajare, Evaluare si Motivare a angajatilor".
bufff
© copyright 2012 - 2025 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
TOP 9 teste HR: Angajare, Evaluare si Motivare a angajatilor

NOU! Teste de Angajare, Evaluare si Motivare a angajatilor

Recrutati cei mai buni oameni pentru firma dvs!

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "TOP 9 teste HR: Angajare, Evaluare si Motivare a angajatilor".