Candidatii trebuie sa dea dovada ca inteleg mediul economic in care functioneaza compania respectiva, de la tendinte generale, pana la furnizori, competitie si clienti. De asemenea, cunostintele de business presupun si intelegerea realitatilor economice si a beneficiilor de business, din perspectiva organizatiei dar si din perspectiva clientilor.
Potrivit studiilor efectuate in ultimii ani, 35% dintre angajatori sunt numultumiti de gradul cunostintelor de business ale candidatilor la interviuri. Altfel spus, acestia cunosteau si intelegeau prea putin din principalele aspecte ale industriei respective si ale provocarilor de business.
Relevant este faptul ca astfel de cunostinte nu sunt asteptate doar in cazul domeniilor comercial-financiare, ci intr-o sfera profesionala foarte larga.
Concret, orice candidat trebuie sa stie cat mai multe informatii esentiale despre domeniul in care isi desfasoare activitatea si in care vrea sa se specializeze. Profesorii trebuie sa cunoasca actualitatea din educatie. Asistentii sociali trebuie sa fie la curent cu modificarile legislative din domeniu. Jurnalistii trebuie sa aiba un background economic.
Iata exemple de intrebari care pot evalua cunostintele de business in cadrul interviului:
- Ce stiti despre firma noastra?
- De ce doriti sa lucrati in aceasta industrie?
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Manual de prim ajutor si interventie in situatii de urgenta
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
- Care sunt cele mai mari dificultati din domeniu, la ora actuala?
- Stiti ce schimbari au avut loc recent in aceasta industrie?
- Cum va mentineti la curent cu informatiile din domeniu?
- ce stiti despre produsele/serviciile si clientii nostri?