In acest context, studiul, realizat la solicitarea Kaspersky Lab, o companie de software care produce programe de securitate, cu sediul principal in Moscova, a ajuns la concluzia ca angajatii sunt mult mai eficienti daca nu folosesc telefoanele de ultima generatie la locul de munca, conform Agerpres.
Pentru a ajunge la acest deznodamant, realizatorii studiului au facut un test pentru a verifica gradul de concentrare in diverse circumstante. Asa ca participantii au fost testati in momente diferite: cand aveau telefonul in buzunar, pe birou, inchis intr-un sertar sau scos de tot din incaperea in care se aflau.
Rezultatele testelor au fost interesante, avand in vedere ca cei care aveau telefonul pe birou au obtinut cele mai slabe rezultate. Cu cat telefonul se afla mai departe de participanti, cu atat acestia obtineau scoruri mai bune la teste.
Astfel, s-a constatat ca participantii au fost cu 26% mai eficienti, in momentul in care telefoanele au fost eliminate total din incapere.
In pofida asteptarilor, studiul a mai aratat ca absenta telefoanelor nu i-a afectat prea tare pe participanti, in sensul ca acestia nu au devenit mai agitati sau nervosi, asa cum se preconiza.
Totusi, s-a constatat ca nivelul de anxietate a fost mai ridicat in cazul femeilor.
40 Modele de Regulament Intern
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Astfel, studiul releva ceea ce era de asteptat: smartphone-ul poate fi o sursa de distragere a atentiei in cazul angajatilor, dar despartirea de acest dispozitiv poate avea efecte negative la nivel emotional in anumite cazuri, concluzioneaza realizatorii studiului.
Acest experiment a testat comportamentul a 95 de persoane, cu varste cuprinse intre 19 si 56 de ani, iar acesta a avut loc la Universitatile din Würzburg si Nottingham-Trent.