Desigur ca in acest fel acestia si-ar putea gasi mai usor un loc de munca, in contextul in care isi vor cunoaste mai bine punctele forte.
Psihologul Valentina Sava care a participat la targul de joburi de la Cluj, a declarat, pentru Mediafax, ca aceste testari ii vor ajuta pe candidatii indecisi, in sensul ca acestia vor sti mai bine ce li se potriveste.
"Punctul <Discover Yourself> din cadrul Targului de Cariere Global este locul unde vizitatorii aflati in cautarea unui loc de munca pot sa isi testeze, in premiera, abilitatile intelectuale, trasaturile de personalitate, interesele profesionale si dar valorile pe care le au. Am vrut sa vin in sprijinul candidatilor cu astfel de teste computerizate si care sunt validate stiintific. Folosesc mai multe teste care arata, printre altele, ce profil profesional ar avea, sa stie cam ce domeniu de activitate le-ar placea, pentru ca vin foarte multi oameni dezorientati, care nu stiu ce vor. Am alte teste care arata nivelul abilitatilor cognitive – atentie, memorie, rationament, capacitate decizionala.(...)", a precizat Sava.
Majoritatea celor care au facut aceste teste erau persoane cu varste cuprinse intre 20 si de 30 ani
Asa cum era de asteptat, cei mai receptivi in a-si testa abilitatile au fost cei tineri, interesati sa descopere ce loc de munca li s-ar potrivi mai bine.
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Intr-o perioada in care majoritatea tinerilor sunt dezorientati si axati sa castige bani, chiar daca jobul pe care il au nu este pe placul lor, aceste teste sunt binevenite. Testele pentru descoperirea abilitatilor au durat in jur de 25 de minute si i-au ajutat pe candidati sa se cunoasca mai bine.
Targul de Cariere Global se desfasoara in perioada 17-18 aprilie a.c, in Sala Polivalenta Cluj-Napoca si este urmat de Targul de Cariere in IT.
De ce tinerii vor cariere in domenii digitale?
Mai mult de 30% dintre tinerii romani cred intr-un viitor digital si considera ca aceste competente le vor spori oportunitatile de angajare, in timp ce doar 10% sunt de parere ca nu isi vor putea permite niciodata aceeasi calitate a vietii ca generatia parintilor lor. Domeniul digital...>>>