Directorul de departament nu semneaza nici pentru luarea la cunostinta a deciziei de revocare (desi i-a fost comunicata), nici vreun act aditional pe functia de executie pe care a fost trecut prin decizia de revocare.
In ce situatie este directorul de departament revocat? CIM-ul pe functia de conducere este in continuare activ? Pe ce functie/atributii isi desfasoara in continuare activitatea?
Raspunsul specialistului:
Avand in vedere faptul ca functia salariatului in cauza a fost modificata in functie de conducere prin act aditional la contractul individual de munca, revenirea la functia de executie poate fi realizata tot prin act aditional.
Astfel, functia de conducere a devenit element al contractului individual de munca odata ce a fost introdusa in contractul individual de munca.
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
Ghid complet Instructiuni proprii de securitate a muncii
Portal Codul Muncii
Conform art. 17 alin. (5) din Codul muncii, orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune încheierea unui act aditional la contract, anterior producerii modificarii, cu exceptia situatiilor în care o asemenea modificare este prevazuta în mod expres de lege sau în contractul colectiv de munca aplicabil.
Printre elementele prevazute la art. 17 alin. (5) din Codul muncii, la lit. d) se regaseste functia, astfel incat, aceasta poate fi modificata in situatia expusa doar prin act aditional la contractul individual de munca.
Decizia de revocare din functie trebuie sa fie contestata la instanta de judecata in sensul ca salariatul va solicita anularea acesteia, reintegrarea in functia detinuta anterior si plata diferentelor de salariu daca exista astfel de diferente.
Pana la pronuntarea instantei de judecata, decizia de revocare produce efecte astfel incat salariatul in cauza va ocupa functia de executie.
Raspuns oferit de Irina Dumitrescu pentru PortalCodulMuncii.ro