In acest sens, va anuntam ca si in 2018 romanii sunt motivati de bani, in cea mai mare parte. Adica acestia aleg cariera lor in functie de salariul pe care l-ar putea castiga. In functie de acest aspect principal romanii aleg ce vor sa faca, unde sa lucreze si pentru cine.
Bucuresti ramane centrul principal de business al Romaniei
Asa cum era de asteptat, cele mai bune oferte de angajare, avand in vedere criteriile cerute de candidati sunt oferite de companiile din Bucuresti. Astfel, castigul mediu net din Capitala este de 2.723 de lei pe luna, potrivit Paylab.ro, comparatorul salarial lansat de eJobs.
Veniturile medii ale angajatilor din Bucuresti depasesc cu aproape 100 de lei, lunar, salariul mediu net pe economie, care, la finalul lunii septembrie, ajungea la 2.688 de lei, dupa cum arata datele Institutului National de Statistica, mai specifica Agerpres.
Urmatorii cel mai bine platiti angajati sunt cei din Cluj, cu o medie salariala de 2.664 de lei, urmati de cei din Timis, cu 2.656 de lei.
Legis Plus Legislatia Muncii
Portal Codul Muncii
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
"Faptul ca Bucurestiul, Clujul si Timisoara sunt judetele care ofera cele mai mari salarii din Romania nu este o surpriza pentru nimeni. Aici isi desfasoara activitatea cele mai mari companii, locale si multinationale, toate sunt centre universitare importante, iar bazinul de candidati este urias. Cu toate acestea, este interesant faptul ca judete precum Harghita sau Alba au reusit sa detroneze zone care, aparent, au un potential mai mare, precum Iasi sau Constanta", a declarat Bogdan Badea, CEO eJobs Romania.
Salariile cele mai mari sunt in industrii precum: IT, telecomunicatii, bancar sau asigurari. Cele mai mici salarii raman in HORECA, industria alimentara, dar si cea textila.