Tema centrala a conferintei a fost promovarea antreprenoriatului feminin si a activitatilor femeilor pe piata muncii cu scopul de a obtine o mai buna reprezentare a populatiei feminine si de a reduce diferentele mari dintre Romania si Uniunea Europeana in ceea ce priveste egalitatea de gen.
"La nivelul Comisiei Europene, egalitatea de sanse si de tratament intre femei si barbati este promovata prin Strategia privind egalitatea de gen, lansata in martie 2020. Aceasta strategie integratoare este, daca vreti, o lentila de gen aplicata tuturor politicilor publice europene, o lentila cu ajutorul careia definim actiunile-cheie din spatiul european", a declarat Ramona Chiriac, sefa Reprezentantei Comisiei Europene din Romania.
Comisia Europeana este preocupata de a face progrese semnificative pana in 2025 catre o Europa egala intre femei si barbati si recunoaste importanta egalitatii de gen si de sansa si in procesul de reconstructie si redresare economica de dupa pandemie.
Astfel, facilitatea de Redresare si Rezilienta, impreuna cu politica regionala a UE vor avea un impact pozitiv asupra Statelor Membre. Planul National de Redresare si Rezilienta al Romaniei descrie provocarile nationale si subliniaza reformele si investitiile asteptate sa contribuie la promovarea acestor obiective. Masurile vizeaza printre altele: introducerea unui prag minim obligatoriu de 50% privind participarea femeilor in programe de formare, educatie, alfabetizare digitala si investitii in locuinte sociale pentru populatia defavorizata sau vulnerabila, informeaza europa.eu
Responsabilul cu egalitatea de sanse si tratament in cadrul firmei. Obligatii si atributii in 2021
Institutiile si autoritatile publice centrale si locale, civile si militare, cu un numar de peste 50 de angajati, precum si companiile private cu un numar de peste 50 de angajati au posibilitatea:
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Legis Plus Legislatia Muncii
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
– sa identifice un angajat caruia sa ii repartizeze, prin fisa postului, atributii in domeniul egalitatii de sanse si de tratament intre femei si barbati;
– sa angajeze un expert/tehnician in egalitate de sanse...mai multe despre cadrul legislativ aici >>>