Brandul de angajator, prin urmare, trebuie sa reflecte aceasta prioritate, comunicand nu doar beneficiile si oportunitatile de cariera, ci si valorile, cultura si angajamentul companiei fata de starea de bine angajatilor sai.
De asemenea, digitalizarea accelerata si adoptarea tehnologiilor emergente, cum ar fi inteligenta artificiala si automatizarea, au transformat modul in care candidatii interactioneaza cu potentialii angajatori. Sullivan (2019) subliniaza impactul acestor tehnologii asupra brandului de angajator, aratand ca utilizarea eficienta a acestora poate imbunatati semnificativ perceptia si atractivitatea unui angajator pe piata muncii (Sullivan, 2019).
IMPORTANT!
Ghidul Brandul de angajator in era digitala: cum sa te distingi pe piata muncii iti ofera tot ce ai nevoie pentru a transforma compania ta intr-un magnet pentru talente, indiferent de industrie sau dimensiune, comanda ACUM >>>
In plus, dinamica fortei de munca este influentata si de cresterea muncii remote si hibride, care a modificat asteptarile angajatilor fata de flexibilitate si echilibru intre viata profesionala si cea personala. Companiile care reusesc sa integreze aceste asteptari in brandul lor de angajator, oferind politici flexibile si suport pentru un echilibru sanatos intre munca si viata personala, sunt mai susceptibile de a atrage si retine talente de top.
Prin urmare, un brand de angajator puternic trebuie sa fie nu doar vizibil si atractiv, ci si aliniat cu valorile si asteptarile angajatilor. Acest lucru presupune o intelegere profunda a nevoilor si dorintelor angajatilor, precum si adaptarea continua a mesajelor si tacticii de branding pentru a raspunde acestor asteptari intr-un mod autentic si eficient.
Asadar, atunci cand vorbim de brand de angajator, exista trei directii pe care trebuie sa le avem in vedere:
Prima este schimbarea de paradigma in marketing: ne adresam mai mult noi candidatilor, mai putin ei noua, si trebuie sa inversam rolurile si sa incepem sa gandim cum sa ne prezentam compania candidatilor astfel incat acestia sa inteleaga beneficiile in a lucra pentru noi si a fi parte din echipa noastra.
Apoi, trebuie sa luam in considerare schimbarea demografica: cand analizezi piata actuala si diferitele generatii din forta de munca, vei observa unele diferente subtile, dar si unele destul de evidente. Exista in continuare persoane care doresc sa lucreze pentru o companie timp de 10 sau 20 de ani, multumite ca primesc un salariu decent. Insa, forta de munca actuala tinde sa caute mai mult un sens si integrare intre viata profesionala si cea personala. Pentru unii dintre ei este chiar esential sa poata accesa retelele sociale, sa posteze pe Twitter sau Instagram in timp ce lucreaza. Prin urmare, trebuie sa revizuim intreaga oferta si sa adoptam o abordare holistica pentru candidatii si angajatii nostri.
Ultima schimbare este cea tehnologica: nevoia adaptarii fluxurilor si a proceselor unei companii este o certitudine deja, dar multe companii intampina dificultati aici. Considera ca daca utilizeaza diferite platforme si instrumente pentru a imbunatati recrutarea inseamna ca se adapteaza deja la aceasta schimbare. Dar este doar partial valid, deoarece este o diferenta intre a-ti schimba procesele din manuale in digitale si a evalua cum candidatii trec prin intregul proces de recrutare. De exemplu, ganditi-va la un candidat care se trezeste si decide ca vrea sa exploreze oferte de munca. Nu trebuie sa paraseasca biroul, ci doar sa se aseze in fata computerului si sa aplice la 10, 20 de joburi cu un simplu click. Noi unde ne situam in acest ecosistem? Suntem prezenti cand deschid telefonul mobil si incep sa caute joburi? Daca ii sunam, cat de memorabila este acea experienta pentru ei? Adesea, candidatii nu isi amintesc la ce companie au aplicat sau pentru ce pozitie, semn ca exista loc pentru imbunatatiri pentru a face ca intregul proces de aplicare sa fie important, memorabil si remarcabil pentru candidatii nostri.
Luand in considerare aceste trei directii - marketing, demografie si tehnologie - cum ne reconstruim ecosistemul de la angajare la integrarea candidatilor pentru a ne asigura ca oferim o experienta memorabila candidatilor? Acestea sunt o parte din intrebarile la care este necesar sa raspundem pentru a avansa in demersul nostru de construire a unui brand de angajator.
Incepe acum transformarea companiei tale! Acceseaza ghidul si porneste pe drumul spre a deveni un angajator de top! Adu un suflu nou si modern strategiei tale de resurse umane si atrage cele mai bune talente din piata, DETALII AICI >>>