Din pacate, de cele mai multe ori cei care nu sunt tocmai un exemplu demn de urcat ies in evidenta, tocmai de aceea ar fi bine sa ai grija de cine te lasi influentat.
Iata trei tipuri de colegi pe care sigur ii vei intalni la locul de munca:
1. Incurca-lume. Asa cum iti poti da seama inca de la bun inceput, este vorba despre acel angajat care nu stie foarte bine ce face, dar ar vrea sa se implice in toate activitatile firmei, doar de dragul de a-si da cu parerea si de a parea proactiv, in ochii sefilor. De obicei, acesti oameni nu au prea multe cunostinte in domeniu lor, daramite in altele...pur si simplu le place sa se amestece in treburile altora, sperand ei, ca in acest fel vor avea parte de anumite reusite. De obicei, acestia nu duc la un bun final o sarcina, ci doar dau dovada de disponibilitate. Evita sa lucrezi cu acestia, s-ar putea sa nu fie o influenta tocmai buna asupra carierei tale.
2. Vorba lunga, saracia omului. Stii genul ala de oameni care au "gura bogata", dupa cum zice o vorba din popor? Evita-i cat poti, altfel vei sfarsi prin a discuta despre tot felul de lucruri banale, care nu au nicio legatura cu fisa postului tau. Desigur ca este bine sa discuti si alte lucruri in afara de cele legate de aspectele profesionale, dar poate ar fi indicat ca si aceste discutii sa fie constructive. Cei care au darul de a povesti intreaga lor viata in timpul programului de munca, nu sunt tocmai cei mai competenti colegi, de la care ai avea ce sa inveti...
3. Suparatul pe viata. Cu siguranta ai avut parte de asa ceva, sunt cel mai des intalniti, in cadrul oricaror organizatii. Acel coleg satul de viata, acrit, care nu crede ca ar putea atinge vreu scop...Tocmai de aceea nici nu incearca sa faca ceva, lamentarile, criticile si vorbele rautacioase sunt singurele sale "arme". De obicei acestia vorbesc putin si sunt mereu indispusi, exact opusul anagajatului ideal. Incearca sa nu te imprietenesti cu astfel de colegi, sau daca o faci, asigura-te ca ii ajuti sa isi dea seama ca pesimismul nu a contribuit niciodata la construirea unei afaceri sanatoase.
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale