Astfel, consideram ca fisa postului trebuie sa cuprinda atributiile functiei/ocupatiei prevazute in respectivul CIM.
Iata ce se intreba cineva in cadrul PortalCodulMuncii.ro: "Asupra fiselor de post s-au facut in ultimii ani diverse anexe prin care s-au adaugat sau s-au mai scos diverse atributii. Doresc sa strang toate aceste anexe intr-un loc si sa fac o fisa de post noua cu tot ce s-a dat sau s-a scos in acesti ani. Pot face acest lucru? nu schimb nici o functie, nu schimb nici un post, nu adaug alte sarcini. Doar vreau sa strang intr-o singura fisa tot ce s-a dat in anii trecuti. Pot face lucrul asta?"
Raspunsul specialistilor Rentrop & Straton:
Da, puteti, dar numai cu acordul salariatilor. Astfel, modificarea fisei de post se impune numai in situatia modificarii functiei/ocupatiei.
Functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative, precum si fisa postului, cu specificarea atributiilor postului constituie unul dintre elementele cu privire la care angajatorul are obligatia sa informeze persoana selectata in vederea angajarii.
Aceste elemente trebuie sa se regaseasca si in continutul contractului individual de munca.
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
250 Modele Fise de Post
Medicina muncii un aliat al angajatorului
Astfel, fisa postului constituie potrivit prevederilor legale citate element al contractului individual de munca.
Potrivit art. 41 alin. (1) din Codul muncii, contractul individual de munca poate fi modificat numai prin acordul partilor.
In concluzie, cu acordul salariatului veti putea include toate modificarile si veti putea intocmi noi fise de post ce vor purta data semnarii lor de catre salariati.
Sursa: PortalCodulMuncii