Potrivit unui studiu Gallup, aproximativ 60% din totalul angajatilor nu mai sunt entuziasmati de locurile lor de munca, ceea ce se manifesta prin lipsa de implicare, ceea ce afecteaza semnificativ performanta organizationala, iar managerii ar trebui sa ia masuri urgent.
In primul rand, managerii de HR sunt cei care ar trebui sa organizeze diverse evenimente interne, concursuri, provocari, activitati de teambuilding, care sa duca la construirea unor relatii solide intre angajati, dar care sa le fructifice acestora increderea in organizatie, in management, si sa duca la cresterea respectului, responsabilitatii si interesului angajatilor fata de sarcinile de munca, de departamentele din care fac parte si de managerii lor.
De asemenea, managerii sunt cei care trebuie sa ii motiveze pe salariati, sa le ofere sarcini in raport cu pregatirea lor profesionala, dar si in functie de gradul de implicare. De asemenea, bonusurile, primele sau cadourile sunt elemente care contribuie semnificativ la motivarea angajatilor. Acestea trebuie acordate obligatoriu in perioadele in care salariatii sunt mai incarcati profesional decat de obicei, atunci cand ei depun eforturi deosebite pentru un anumit proiect, ori cand una dintre actiunile lor aduce un castig pentru companie.
Daca recunostinta managerilor lipseste cu desavarsire, salariatii vor avea impresia ca au muncit degeaba si ca efortul lor a trecut neobservat, prin urmare sansele ca ei sa ramana la fel de implicati sunt aproape nule.
Procedura completa la angajare Caiet de lucru pentru angajatori si manageri de HR
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
E important de asemenea ca angajatii sa aiba posibilitatea de a avansa in functie - fie si schimbarea denumirii in fisa postului cu una superioara poate avea efecte benefice pentru ei, nu doar cresterea de salariu. Pentru ca pana la urma este vorba de stima de sine, dar si de nevoia de a li se arata ca sunt buni in ceea ce fac.