Asa se face ca un roman munceste, in medie, in jur de 39,5 ore pe saptamana, adica cu 9 ore mai mult decat olandezii, observa newmoney.ro. Totusi, exista si europeni care muncesc mai mult decat romanii, este vorba despre vecinii bulgari, care lucreaza cu o ora in plus saptamanal.
Totusi, mai mult inseamna mai bine? Nu neaparat, avand in vedere ca tarile europene din Vest reusesc sa fie chiar mai productive, intr-un timp mai scurt. De exemplu, in Germania se lucreaza in medie 35 de ore, iar in Italia in jur de 37 de ore saptamanal, observa Eurostat.
Media europeana este de 37,1 ore pe saptamana, dar tarile din Europa Centrala si de Est au salariati care lucreaza saptamanal mai mult cu doua sau trei ore.
Ce trebuie sa stim despre romani? Media numarului de ore lucrate a scazut in ultimii 10 ani, demn de mentionat este ca aceasta se ridica la 40,5 ore, in 2008.
Totusi, romanii nu sunt extrem de productivi, daca ar fi sa urmarim informatiile conferite de Europa. In 2016 productivitatea romanilor se ridica la 62,5% din media inregistrata la nivelul de Uniune Europeana.
Medicina muncii un aliat al angajatorului
Legis Plus Legislatia Muncii
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
Studiu: angajatii din marile companii sunt mai productivi decat restul
Asa cum era de asteptat, cei care lucreaza in marile companii, in special corporatii si multinationale sunt mai productivi, arata un studiu publicat de Eurostat.
Asa se face ca angajatii din aceste companii sunt mult mai productivi , iar activitatea din firmele de peste 250 de salariati este de mai bine de 20.000 de euro per an. La polul opus, intro-o firma cu 50 de angajati, de exemplu, activitatea angajatilor duce la o suma de aproximativ 10.000 de euro...citeste mai multe despre productivitatea angajatilor aici >>>