Dar, orice angajator trebuie sa aiba in minte ca nicio decizie de concediere pentru necorespundere profesionala nu poate fi dispusa fara ca in prealabil sa se fi executat si evaluarea profesionala a angajatului in cauza.
Dupa cum era de asteptat, pentru ca un salariat sa fie declarat necorespunzator postului sau, trebuie sa existe dovezi, argumente, etc, nu se poate stabili pur si simplu, acest fapt.
IMPORTANT: Este de la sine inteles, dar mentionam ca salariatii trebuie evaluati de catre cei care detin un nivel ierarhic superior. De exemplu un Junior Marketing Officer nu va putea evalua niciodata un Manager Marketing.
Orice angajat care considera ca rezultatul evaluarii nu este unul pertinent o poate contesta
Legea 40/2011 pentru modificarea si completarea Legii 53/2003 Codul muncii, publicata in Monitorul Oficial nr. 225 din 31 martie 2011, reglementeaza obligatia informarii salariatului cu privire la criteriile de evaluare a salariatilor.
Dispozitiile Legii 40/2011 cu privire la criteriile de evaluare se regasesc in art. 17 alin. (3) lit. e) din Codul muncii iar procedura de evaluare in art. 242 lit. i) din Codul muncii.
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
Ghid practic privind munca desfasurata de cetatenii non-UE pe teritoriul Romaniei
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Sursa: PortalCodulMuncii