Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton- Liderul informatiilor specializate din Romania
portal-resurseumane.ro

Cum sa ceri un salariu mai mare fara sa pari deplasat

31 /Aug2016
Tags: salariumajorare salariucum ceri o marire de salariu

Discutiile referitoare la salariu sunt intotdeauna dificile si reprezinta un subiect sensibil, indiferent daca vorbim despre un angajat cu experienta de cativa ani intr-o companie, care vrea sa ceara o majorare salariala, sau de un candidat la interviul de angajare, care doreste sa afle oferta.


Cum este indicat sa punem problema in ambele situatii? Ce raspundem daca angajatorul ne intreaba ce asteptari avem?


Trebuie sa stiti ca pentru aceste intrebari nu exista un raspuns corect sau un raspuns gresit, ci raspunsul difera de la o situatie
la alta.


In cazul angajatilor care au deja experienta la locul de munca, acestia trebuie sa expuna problema managerilor, fara sa aiba retineri, emotii sau indoieli. Cu atat mai mult daca au trecut deja doi-trei ani de la ultima majorare salariala, iar sarcinile de munca si responsabilitatile zilnice au crescut, atunci esti complet indreptatit sa soliciti o majorare de salariu. Cel mai indicat ar fi sa vorbesti cu managerul fata in fata despre acest subiect, insa atunci cand o astfel de abordare nu este posibila, nu este nimic gresit sa ii transmiti mesajul intr-un e-mail civilizat si formal. Fara sa te plangi de incarcarea zilnica, ci doar sa explici de ce consideri ca meriti o crestere de salariu!


 

In cazul angajatilor noi sau a candidatilor la un interviu de angajare, intrebarea referitoare la salariu nu trebuie sa fie chiar prima preocupare.
 

Incearca sa te interesezi mai intai despre ce presupune postul mai exact, despre responsabilitatile si sarcinile zilnice, nivelul de incarcare si abia la final poti pune problema despre oferta salariala. Daca ti se ofera un salariu prea mic, poti spune ca in prezent castigi mai mult, iar o eventuala schimbare de job/post este de dorit doar daca iti asigura si un nivel de salarizare superior.


De obicei, managerii te vor intreba ce asteptari ai, iar daca nu ai un raspuns pregatit, poti da un interval, nu neaparat o suma fixa.
 

"Salariile nu au neaparat niste niveluri fixe, pe tipuri de posturi, ideal ar fi ca principalul criteriu de selectie sa fie nivelul de trai actual al candidatului. Cu alte cuvinte, nivelul salariului ideal este acela la care candidatul se poate concentra pe ceea ce are de facut si invatat din job si nu pe cum isi sustine costurile lunare din salariul curent", explica Madalina Uceanu, Managing Partner, Career Advisor.

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Cum sa ceri un salariu mai mare fara sa pari deplasat":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



TOP 9 teste HR: Angajare, Evaluare si Motivare a angajatilor

NOU! Teste de Angajare, Evaluare si Motivare a angajatilor

Recrutati cei mai buni oameni pentru firma dvs!

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "TOP 9 teste HR: Angajare, Evaluare si Motivare a angajatilor".
bufff
© copyright 2012 - 2025 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
TOP 9 teste HR: Angajare, Evaluare si Motivare a angajatilor

NOU! Teste de Angajare, Evaluare si Motivare a angajatilor

Recrutati cei mai buni oameni pentru firma dvs!

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "TOP 9 teste HR: Angajare, Evaluare si Motivare a angajatilor".