Motivul? Acestia trevuie sa se deplaseze, in medie, 263 de metri/zi pentru a ridica documentele tiparite de la imprimante, conform un studiu realizat la comanda Epson Europe, informeaza Agerpres.
In acest context, angajatii romani chestionati in cadrul cercetarii sustin ca rolul imprimantelor continua sa fie esential in eficienta si productivitatea din birouri, cei chestionati sustinand ca productivitatea ar scadea in medie cu 28% daca aceste aparate ar fi eliminate.
"Pe langa problemele cu intretinerea si intreruperile, se pierde timp suplimentar din cauza modului in care sunt distribuite imprimantele, angajatii deplasandu-se in medie 5,4 metri pana la cel mai apropiat echipament, ceea ce sugereaza ca numeroase companii inca folosesc un model traditional de imprimare centralizata. Aceasta distanta este mare, daca ne gandim ca cei chestionati imprima in medie 38 de documente zilnic. Aceasta este o problema care ar putea fi rezolvata cu usurinta prin intermediul unui model de imprimare destinat unor grupuri mici de lucru", este mentionat in studiu.
Cei 2.380 de angajati ai birourilor, chestionati in studiul Epson imprima, in medie, 14 documente/zi si merg pe jos, in medie, 263 metri zilnic pentru a lua din imprimante documentele pe care le printeaza. In total, angajatii parcurg, anual, o distanta de 58 kilometri, echivalent cu participarea la 1,3 maratoane, la nivelul international.
Ghid complet Instructiuni proprii de securitate a muncii
Manual de prim ajutor si interventie in situatii de urgenta
Medicina muncii un aliat al angajatorului
Studiul a fost efectuat online de Coleman Parkes in intervalul octombrie 2016 — ianuarie 2017 pe un esantion de 2.400 de angajati din 14 tari (Republica Ceha, Slovacia, Polonia, Ungaria, Romania, Belgia, Danemarca, Finlanda, Olanda, Norvegia, Suedia, Africa de Sud, Israel si Grecia).