Asa se faca ca un studiu realizat de EY, denumit "Generatiile urbane: Cat ne costa increderea angajatilor?" ilustreaza o realitate cu care se confrunta multe companii. Lipsa unui leadership puternic face ca romanii sa nu aiba incredere in angajator. De asemenea, studiul a mai relevat ca romanii nu sunt atat de interesati de castigul salarial al angajatorului, precum angajatii din alte tari.
Ba mai mult decat atat, salariatii romani declara ca stabilitatea locului de munca nu se afla printre primii factori care ii determina sa aiba incredere in angajatori.
In Romania, doar 24% dintre angajati au incredere deplina in angajatorul lor
Romanii nu stau prea bine la acest capitol si doar angajatii japonezi sunt mai putin increzatori in angajatori. In Romania, doar 24% dintre angajati au incredere deplina in angajatorul lor, pe cand in Japonia vorbim de un procent de 21%. Romania este aproape la jumatatea nivelului de incredere in angajator din increderea globala.
Romanii nu sunt prea interesati de salariul liderului de echipa, in comparatie cu angajatii de la nivel global. Doar 16% considera ca salariul liderului este disproportionat in raport cu performantele, iar la nivel global procentul este de 31%.
Angajatii romani sunt mai afectati de lipsa unui leadership puternic. 64% reprezinta un factor important, in ceea ce priveste increderea in angajator, iar la nivel global, procentul este de 46%.
Ce a mai relevat studiul EY? Iata despre ce este vorba: 33% dintre angajati considera ca ii face sa fie mai putin implicati si productivi, 45% muncesc doar minimul de ore necesar, 76% vor sa caute alt loc de munca, 28% critica compania, 27% depun mai putin efort pentru a face o munca de calitate.