Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton- Liderul informatiilor specializate din Romania
portal-resurseumane.ro

De ce un roman din cinci accepta un job mai prost platit decat anteriorul

15 /Nov2019
Tags: joburi prost platitejoburi romanijoburi romania 2019

Ca romanii au de unde alege atunci cand vine vorba despre locuri de munca, in special cei din marile orase, nu mai este o surpriza pentru nimeni. Avand in vedere ca in 2019 criza s-a accentuat, este intelept sa presupunem ca tot mai multi au facilitatea de a alege.

Daca mai demult oamenii erau fortati sa stea la un loc de munca ani intregi, cu totul altfel stau lucrurile in 2019. Iar un sondaj BestJobs sta ca marturie in acest sens.

Astfel, conform informatiilor oferite de compania de recrutare, un roman din cinci declara ca a acceptat cel putin o data un job mai prost platit, iar doi din cinci spun ca ar fi dispusi sa accepte un job cu un salariu mai mic, daca vor primi alte avantaje pe care le considera foarte importante.


Desigur ca vorbim despre programul de lucru flexibil sau mai lejer, posibilitatea de a lucra de acasa, acestea fiind motivele principale pentru cei care opteaza sa accepte un salariu mai mic, mai arata studiul BestJobs.

22% dintre respondentii sunt dispusi sa accepte o astfel de schimbare, iar 21,7% ar accepta un job mai prost platit daca ar avea perspective mai bune de dezvoltare profesionala, 15,5%, daca beneficiile extra salariale ar fi mai consistente.

Oportunitatea de a avansa mai rapid in cariera ar conta mai mult decat nivelul noului salariu pentru unul din zece respondenti (10,5%), urmata de un birou mai aproape de casa (8,6%), un colectiv mai bun (6,2%) sau un brand de angajator mai atractiv (3%).

   


Romanii cer rapid mariri salariale, inca din primul an!


2 din 10 angajati cer o marire de salariu in primul an de la angajare si 4 din 10 cer o majorare in al doilea an de la angajare. Doar 7% spun ca asteapta sa treaca macar doi ani pana sa ceara sefilor un salariu mai mare, in timp ce restul de o treime nu solicita niciodata o majorare salariala.

 

Principalele motive invocate sunt:

  •     cresterea volumului de munca (19,5% dintre respondenti)
  •     scumpirea nivelului de trai (18%)
  •     12% invoca vechimea in companie
  •     10% motiveaza ca au primit o oferta mai buna de job in alta parte
  •     6,8% fac acest lucru invocand majorarile salariale din companie, la ceilalti colegi sau la cei nou-veniti

 

Mai bine de 50% dintre respondenti nu sunt multumiti de cat castiga in prezent la locul de munca. Aproape o treime dintre respondenti (31,2%) afirma ca salariul actual este cu pana la 25% sub nivelul dorit si care le acopera nevoile, in timp ce un sfert afirma ca este chiar cu pana la 50% sub nivelul necesar. Mai putin de o treime (31,7%) sustine ca salariul este satisfacator si la nivelul dorit si sub 3% dintre respondenti afirma ca este peste nivelul dorit si care le acopera nevoile.

Sondajul a fost efectuat in perioada 3 - 25 iunie 2019, pe un esantion de 210 companii si 1.820 de utilizatori de internet.

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "De ce un roman din cinci accepta un job mai prost platit decat anteriorul":
Rating:

Nota: 4.07 din 5 din 7 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



TOP 9 teste HR: Angajare, Evaluare si Motivare a angajatilor

NOU! Teste de Angajare, Evaluare si Motivare a angajatilor

Recrutati cei mai buni oameni pentru firma dvs!

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "TOP 9 teste HR: Angajare, Evaluare si Motivare a angajatilor".
© copyright 2012 - 2025 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
TOP 9 teste HR: Angajare, Evaluare si Motivare a angajatilor

NOU! Teste de Angajare, Evaluare si Motivare a angajatilor

Recrutati cei mai buni oameni pentru firma dvs!

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "TOP 9 teste HR: Angajare, Evaluare si Motivare a angajatilor".