Pentru ca nu ai incotro. Doar nu ai de gand sa iti dai demisia sau sa te enervezi zilnic, fara rost. Nicidecum. Aceasta atitudine este gresita inca de la bun inceput. Un om inteligent va gasi metode prin care sa se impace cu acea persoana. Iar in articolul de astazi te vom ajuta sa vezi lucrurile cu alti ochi si sa observi ca nu este cazul sa iti pierzi rabdarea. Cel putin nu de fiecare data.
Atunci cand trebuie sa lucrezi indeaproape cu un coleg care te enerveaza lucrurile pot degenera, asa ca este necesara o mica strategie.
Primul lucru pe care poti sa il faci este sa nu ii mai dai apa la moara. In general persoanele de acest gen abia asteapta sa se certe, in special daca este vorba despre un coleg coleric sau impulsiv.
Asadar, nu lasa emotiile sa te copleseasca si incearca sa nu mai pui la suflet tot ce face colegul. Te vom ajuta in acest sens.
Ce poti face cand lucrezi cu un coleg care te enerveaza?
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
Medicina muncii un aliat al angajatorului
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
1. Nu te plange. Incearca sa fii cat se poate de degajat, daca vei incepe sa le spui tuturor nu vei face decat sa incurajezi conflictul. Asa ca incearca sa fii detasat orice ar fi, daca nu vei acorda o atentie sporita colegului, probabil ca multe lucruri se vor opri de la sine.
2. Nu te enerva si tu. Cel mai bine ar fi sa inveti sa iti controlezi reactiile mai ales cand ai un coleg nesuferit. Daca nu vei permite starilor de nervi sa ia amploare, te vei simti mult mai bine si chiar vei avea o satisfactie.
3. S-ar putea sa fii si tu o parte a problemei. Da, poate ca pare ciudat, dar este posibil ca tu sa ai de asemenea un comportament neadecvat, cel putin partial. In special daca observi ca mai multi colegi sunt ostili fata de tine. Fa o introspectie si observa-ti comportamentul.
4. Incearca sa vorbesti mai mult timp cu persoana respectiva. Da, poate suna foarte ciudat, dar aceasta metoda poate fi un real succes. In special daca lucrezi indeaproape cu acea persoana, s-ar putea sa descoperi sursa comportamentului sau si sa o intelegi mai bine. Desigur, aceasta nu scuza un comportament impertinent, dar este un punct de plecare.
5. Vorbeste cu managerul de echipa. Daca situatia este grava si observi ca nu se poate remedia, nu este rau sa ceri o parere unui superior. Ofera-i un feedback si spune ce se intampla, nimeni nu trebuie sa lucreze intr-un mediu toxic.
Sa lucrezi intr-un colectiv mare nu este un lucru usor, asa ca este nevoie de putina disciplina, intelegere, rabdare si determinare. Doar in acest fel vei incepe sa iti intelegi mai bine colegii si sa stabilesti o relatie colegiala trainica. Succes!