Potrivit unui studiu al companiei Smartree din ce in ce mai multi romani practica munca de la distanta. Desigur ca in momentul prezent aceasta a devenit mult mai accesibila decat in trecut, datorita evolutiei tehnologice.
In acest fel, salariatii pot lucra si in alt spatiu decat cel de la birou, fara a le fi afectata activitatea in niciun fel, observa realizatorii studiului.
Domeniile care isi permit cel mai des sa ofere o astfel de facilitate sunt: IT, contabilitatea, Call-Center, telemarketing, HR, etc.
Angajatii tineri prefera munca de la distanta
Studiul a mai oferit si alte informatii interesante, si s-a observat ca angajatii tineri sunt cei care se bucura cel mai mult de aceasta facilitate, acestia fiind deschisi si independenti.
Pe de alta parte, angajatii trecuti de varsta de 40 de ani nu sunt incantati de ideea de munca de la distanta, iar acestia asociaza eficacitatea cu un control strict al unui superior ierarhic.
Ce facilitati au angajatorii?
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Angajatorii care opteaza pentru acest regim de munca au la randul lor multe beneficii, avand in vedere ca pot reduce costurile in acest fel. Concret, acestia pot reduce cheltuielile legate de spatiul pus la dispozitie, mesele de pranz, transport, etc.
Salariatii declara, la randul lor, ca le place ideea de a nu pierde timpul pe drum si sunt mai putin stresati. Aceasta facilitate le pune la dispozitie confortul necesar si le da ocazia de a petrece mai mult timp cu familia.
Munca de la distanta poate fi o idee foarte buna, atat timp cat angajatii si managerii directi au o relatie profesionala buna, iar toti isi indeplinesc atributiile.