La nivel mondial se pierd anual nu mai putin de 715 miliarde de euro, din pricina solicitarii angajatilor care nu mai fac fata stresului de zi cu zi.
Astfel, studiile arata ca cei care se afla in pozitii competitive au parte de un nivel ridicat al stresului, iar din aceasta pricina recurg la droguri usoare, precum medicamentele antidepresive, fumatul sau cofeina in exces.
Acestia nu mananca regulat si au o conditie medicala precara, iar unul din patru angajati a ajuns la concluzia ca tocmai suprasolicitarea la locul de munca ii face sa se confrunte cu probleme de sanatate mentala. 55% dintre organizatii nu au strategii formale pentru a gestiona bunastarea muncitorilor, mai informeaza Ziarul Financiar.
Din aceasta pricina, absenteismul la locul de munca a crescut cu 25% in cursul ultimilor ani, in special in Marea Britanie.
Care ar fi solutia? Expertii in resurse umane sunt de parere ca un sistem de munca flexibil, in care angajatul sa aiba timp si de viata personala ar fi cheia succesului in rezolvarea acestei probleme. Angajatii au nevoie de mai mult timp petrecut alaturi de familie, precum si timp pentru ei insisi.
Munca de la distanta, o facilitate preferata de tinerii angajati
Munca de la distanta a inceput sa fie din ce in ce mai populara si in Romania, iar angajatii se impaca bine cu aceasta metoda de lucru si nici nu este de mirare.
Potrivit unui studiu al companiei Smartree din ce in ce mai multi romani practica munca de la distanta...citeste mai multe aici >>>