Scolarizarea are o durata de trei ani si include stagii de practica in cadrul companiilor economice partenere. Elevii beneficiaza de bursa lunara de 200 de lei, precum si de bursa suplimentara, transport, cazare si masa asigurate de operatorii economici in mod gratuit.
Pentru anul scolar 2017-2018, la nivel national, sunt 3509 locuri organizate in 127 de clase. In sesiunea de vara au fost admisi pentru aceste locuri de scolarizare 1774 de elevi, iar pentru sesiunea de toamna sunt disponibile 1735 de locuri.
”Sustinerea si dezvoltarea invatamantului profesional dual este raspunsul Guvernului la numeroasele solicitari venite din partea agentilor economici care au nevoie de personal bine pregatit. La Brasov si in alte localitati, acest concept, Scoala fara Someri, s-a dovedit unul de succes. Pregatirea fortei de munca este una dintre parghiile pentru sustinerea ritmului de crestere economica. De aceea, este momentul sa ne asumam impreuna, Guvern si mediul de afaceri, dezvoltarea invatamantului profesional dual si sa ii incurajam pe investitori sa se implice in pregatirea practica a tinerilor, viitorii lor angajati”, considera premierul Mihai Tudose.
Cele mai solicitate calificari din oferta educationala pentru anul scolar 2017-2018 sunt cele de mecanic auto, confectioner produse textile, operator masini cu comanda numerica, strungar, sudor, brutar-patiser, comerciant-vanzator.
Mai multe informatii privind oferta educationala pentru invatamantul profesional dual se regasesc pe site-urile inspectoratelor scolare judetene, respectiv al municipiului Bucuresti sau la sediile acestora.
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Ghid complet Instructiuni proprii de securitate a muncii
Sursa: Gov.ro