Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Ce sa faci intotdeauna si ce sa nu faci niciodata in cadrul unui interviu

17 /Iun2016
Tags: interviu angajarerecomandari interviurecrutare

Ai fost cucerit de descrierea unui job, ai trimis CV-ul si ai reusit sa obtii un interviu. Ce urmeaza? Afla ce trebuie sa faci si ce trebuie sa eviti, pentru a face o impresie cat mai buna angajatorului.

Fie ca esti constient de asta sau nu, este posibil sa fi ratat interviuri nu pentru ca nu erai candidatul potrivit, ci din cauza unor erori de prezentare. Exista anumite "reguli nescrise" de care orice candidat trebuie sa tina cont pentru a lasa o impresie favorabila recruiterului. Asa cum exista si erori care pot conta mai mult decat experienta profesionala si abilitatile candidatului.

Ce sa faci intotdeauna in cadrul unui interviu

- planifica-ti timpul astfel incat sa ajungi cu cateva minute mai devreme decat ora stabilita. Intarzierile la interviu nu sunt niciodata vazute cu ochi buni

- daca stii numele persoanei care te primeste la interviu, include numele acesteia in salutul initial. Afiseaza o mina pozitiva si foloseste un ton optimist.

- asteapta sa ti se ofere un loc. Controleaza-ti postura, fii alert. Trebuie sa fii un bun ascultator si in acelasi timp sa participi activ la dialog, nu doar sa raspunzi mecanic.

- adapteaza-te la intrebarile recruiterului astfel incat sa corelezi informatia pe care ti-o cere cu experienta ta profesionala, interesele si competentele tale. Nu uita ca este o intalnire de afaceri, iar brandul tau personal trebuie subliniat

- include exemple concrete, exprima-te concis si mentine o atitudine deschisa. Poarta-te ca si cum esti deja convins ca vei obtine job-ul, ceea ce nu inseamna aroganta, ci o incredere calma in sine.

Ce nu trebuie sa faci niciodata in cadrul unui interviu

- sa raspunzi cu un simplu "Da" sau "Nu". Daca angajatorul trebuie sa faca eforturi pentru a obtine raspunsuri din partea ta, lucrurile nu stau bine. Pentru a evita acest lucru, foloseste tehnica CAR - context, actiune, rezultat, pentru orice raspuns.

- sa minti. Raspunde sincer si deschis intrebarilor. Orice informatie incorecta sau exagerata se va intoarce impotriva ta

- sa faci remarci negative cu privire la un fost (sau actual) angajator sau loc de munca.

- sa afisezi o atitudine negativa. Chiar daca te simti descurajat, neincrezator, obosit de interviuri, nu trebuie sa lasi aceste stari sa te domine. Interviul este o ocazie pozitiva de a arata tot ce ai mai bun. Lasa deoparte sentimentele negative si profita de acest moment

- sa intrebi despre salariu sau beneficii. Acest tip de informatii se discuta numai daca angajatorul/recruiterul deschide subiectul. In caz contrar, impresia este ca nu esti interesat de job-ul in sine si de organizatie, ci doar de un salariu lunar.

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Ce sa faci intotdeauna si ce sa nu faci niciodata in cadrul unui interviu":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Hartuirea si discriminarea la locul de munca. Noutati legislative si studii de caz

Atentie la hartuirea la locul de munca!

Protejati-va impotriva amenzilor!

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Hartuirea si discriminarea la locul de munca. Noutati legislative si studii de caz".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Hartuirea si discriminarea la locul de munca. Noutati legislative si studii de caz

Atentie la hartuirea la locul de munca!

Protejati-va impotriva amenzilor!

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Hartuirea si discriminarea la locul de munca. Noutati legislative si studii de caz".