In acest context, statisticile arata ca aproximativ 80% dintre cei care termina o facultate isi gasesc cu usurinta un loc de munca, dupa finalizarea studiilor.
Desi ponderea este usor sub media Uniunii Europene, unde 82,8% dintre absolventii de facultate isi gasesc un loc de munca dupa absolvire, fara sa intampine dificultati, lucrurile stau bine si in Romania.
Raportul Eurostat mai arata ca in tari precum Olanda, Germania, Suedia, Ungaria sau Austria rata de angajare a licentiatilor este de peste 90%.
Ponderi reduse ale ratei de angajare exista in Grecia (55% ), Italia (61%), Spania (72%) sau Croatia (75%).
Poate ca absolventii de facultate stau bine la capitolul angajare avand in vedere ca 80% dintre licentiati isi gasesc un loc de munca dupa absolvire, dar cei cu studii medii sau mai putin au dificultati.
Asa se face ca doar 63% dintre cei cu studii medii gasesc un loc de munca in Romania, mai arata datele Eurostat. De asemenea, numai 43% dintre cei care au cel mult scoala generala (ciclurile primar si gimnazial) isi gasesc un job, informeaza Ziarul Financiar.
Ghid complet Instructiuni proprii de securitate a muncii
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Cati romani sunt absolventi de invatamant superior
Chiar daca aparent din ce in ce mai multi romani sunt absolventi de facultate, lucrurile nu stau atat de bine la acest capitol.
Romania se afla pe ultimul loc din UE in privinta ponderii absolventilor de invatamant superior din totalul populatiei active, situandu-se la nivelul de 15,1%,, informeaza Mediafax.
Media europeana este de 27,2%, conform Monitorului Social lansat de Friedrich-Ebert-Stiftung Romania...citeste mai multe aici >>>