Cum procedam in situatia angajatilor ce detin contract de munca si clauza de mobilitate? Sporul de mobilitate se plateste angajatului doar pe perioada mobilitatii sale sau se plateste permanent luna de luna indiferent daca este mobilitat sau nu?
Asa cum prevede legislatia muncii in vigoare, clauza de mobilitate inclusa in contractul de munca stabileste faptul ca executarea obligatiilor de serviciu de catre salariat nu se realizeaza intr-un loc stabil de munca.
Asadar,salariatul beneficiaza de prestatii suplimentare in bani sau in natura.
Cuantumul prestatiilor suplimentare in bani sau modalitatile prestatiilor suplimentare in natura sunt specificate in contractul individual de munca.
Angajatul va beneficia de spor de mobilitate luna de luna, indiferent daca este mobilitat sau nu. Evident, angajatorul nu poate renunta unilateral nici la clauza de mobilitate si nici la prestatiile suplimentare in bani sau in natura.
Art. 25. – (1) Prin clauza de mobilitate partile in contractul individual de munca stabilesc ca, in considerarea specificului muncii, executarea obligatiilor de serviciu de catre salariat nu se realizeaza intr-un loc stabil de munca. in acest caz salariatul beneficiaza de prestatii suplimentare in bani sau in natura.
(2) Cuantumul prestatiilor suplimentare in bani sau modalitatile prestatiilor suplimentare in natura sunt specificate in contractul individual de munca ( Codul Muncii)