Turismul romanesc are nevoie de un minister propriu, de sine statator, dar infiintarea acestuia trebuie sa fie urmata de o serie de masuri care sa ajute la dezvoltarea acestui domeniu, se arata intr-un comunicat al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc. Turismul este o industrie a carei activitate angreneaza peste 300.000 de persoane si care a generat in ultimii 25 de ani investitii de peste 10 miliarde de euro, in proportie de mai mult de 99% private
Turismul romanesc trebuie incurajat, este necesara o strategie de promovare bine definita si un buget pe masura
"Romania are nevoie mai mult ca oricand sa-si schimbe imaginea unei tari cu politicieni corupti, care exporta doar forta de munca ieftina. Sper ca noul ministru sa inteleaga ca e foarte important nu ca a obtinut un scaun, ci ca are obligatia sa repuna Romania pe harta turistica internationala, iar acest lucru nu se poate intampla decat in urma unei strategii bine definite si a unei comunicari pe masura cu mediul de afaceri", a declarat Mohammad Murad, presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).
Patronatele considera ca exista patru aspecte care trebuie rezolvate urgent:
- realizarea unei strategii de promovare, care sa tranforme Romania intr-o destinatie turistica internationala
- necesitatiea si definirea corecta a ceea ce inseamna o statiune turistica de interes national. Din toate punctele de vedere, urbanistic si administrativ, statiunile ar trebui sa aiba o linie pe care sa o urmeze, pentru a nu arata ca niste simple cartiere de blocuri
- incurajarea fortei de munca; In acest sens, turismul romanesc are nevoie de o solutie prin care angajatii sa poata fi tinuti in tara printr-o serie de avantaje salariale.
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
250 Modele Fise de Post
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
- crearea unui mediu de afaceri curat, responsabil, cu obligatii si drepturi este o alta asteptare a patronatelor de la noul Guvern.
"Daca un functionar iti intarzie o autorizatie un an sau doi, ar trebui sa raspunda. Daca oamenii de afaceri au o serie de obligatii, corect ar fi sa aiba si niste drepturi", a concluzionat Mohammad Murad.