Raspunsul specialistilor:
Potrivit art. 25 din Codul muncii:
(1) Prin clauza de mobilitate partile in contractul individual de munca stabilesc ca, in considerarea specificului muncii, executarea obligatiilor de serviciu de catre salariat nu se realizeaza intr-un loc stabil de munca. In acest caz salariatul beneficiaza de prestatii suplimentare in bani sau in natura.
(2) Cuantumul prestatiilor suplimentare in bani sau modalitatile prestatiilor suplimentare in natura sunt specificate in contractul individual de munca.
Atentie, Legea nr. 72/2022 a adus schimbari majore privind diurna! Aflati care este noul regim al diurnei din lucrarea “Diurna legala in Romania si in strainatate”
Evitati reincadrarea de catre ANAF a diurnei ca venit salarial, detalii aici >>>
Conform modelului cadrul al contractului individual de munca aprobat prin OMMSS 64/2003 pentru aprobarea modelului-cadru al contractului individual de munca:
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
Portal Codul Muncii
D. Locul de munca
1. Activitatea se desfasoara la (sectie/atelier/birou/serviciu/compartiment etc.) ....................... din sediul social/punctul de lucru/alt loc de munca organizat al angajatorului ....................
2. In lipsa unui loc de munca fix salariatul va desfasura activitatea astfel: ...............................
Astfel, daca locul de munca al salariatului nu este fix, se inscrie la pct.2 de mai sus locurile de munca in care salariatul presteaza activitate.
Totodata, la lit. J se mentioneaza la lit. b1) sau b2) prestatiile suplimentare:
b1) prestatii suplimentare in bani .......;
b2) modalitatea prestatiilor suplimentare in natura ...........;
Aceste reglementari in contractul individual de munca alcatuiesc clauza de mobilitate.
Un raspuns valabil de 10.07.2022 oferit de PortalCodulMuncii >>>