Raspunsul specialistului:
Munca la domiciliu poate fi desfasurata atat in temeiul unui contract cu clauza de telemunca, cat si in temeiul unui contract cu munca la domiciliu.
Contractul individual de munca cu locul muncii la unul dintre locurile de munca organizate ale angajatorului se poate modifica intr-un contract individual de munca cu locul muncii la domiciliu prin incheierea unui act aditional. Obiectul actului aditional il constituie modificarea locului muncii inscris in contractul individual de munca cu locul muncii la domiciliu salariatului.
Astfel cum se prevede la art. 109 din Codul muncii, contractul individual de munca la domiciliu se incheie numai in forma scrisa si contine, in afara elementelor ce se prevad in orice contract de munca urmatoarele:
a) precizarea expresa ca salariatul lucreaza la domiciliu;
b) programul in cadrul caruia angajatorul este in drept sa controleze activitatea salariatului sau si modalitatea concreta de realizare a controlului;
Portal Codul Muncii
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
Ghid complet Instructiuni proprii de securitate a muncii
c) obligatia angajatorului de a asigura transportul la si de la domiciliul salariatului, dupa caz, al materiilor prime si materialelor pe care le utilizeaza in activitate, precum si al produselor finite pe care le realizeaza.
In registrul general de evidenta a salariatilor se modifica tipul de contract din contract individual de munca in contract de munca la domiciliu.
Raspuns oferit de Rodica Mantescu, specialist in legislatia muncii, pentru PortalCodulMuncii.ro
Pentru consultanta specializata si spete similare, va recomandam PortalCodulMuncii.ro >>