Astfel, conform art. 16 alin. (2) lit. i) din OUG 111/2010, dreptul la indemnizatia de concediu crestere copil se suspenda in ziua urmatoare celei in care beneficiarul realizeaza venituri supuse impozitului si copilul nu a implinit varsta de 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap.
"In cazul in care un angajat care are contractul de munca suspendat in vederea efectuarii CIC, ar exista posibilitatea angajarii acestei persoane la aceeasi societate cu un alt contract individual de munca, alta functie, cu timp partial, fara ca aceasta sa piarda indemnizatia de crestere copil? Daca nu, care ar fi alternativa? Eventual un contract de management?"
Prin exceptie de la aceste prevederi, plata indemnizatiei pentru crestere copil nu se suspenda in cazul in care persoana indreptatita se afla in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
a) primeste diverse sume in baza legii, a contractului colectiv de munca sau a contractului individual de munca, acordate in perioada concediului pentru cresterea copilului, altele decat cele rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu;
b) primeste indemnizatii in calitate de consilier local sau judetean, indiferent de nivelul acestora;
Ghid complet Instructiuni proprii de securitate a muncii
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
c) realizeaza, in decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu, al caror nivel nu depaseste de trei ori cuantumul minim al indemnizatiei stabilit la art. 2 alin. (2) din OUG 111/2010.
IMPORTANT!
Salariatii aflati in concediu crestere copil pot primi diverse sume fara ca indemnzatia sa se suspende (art. 16 alin. (3) lit. a) din OUG 111/2010). Astfel salariatul aflat in concediu crestere copil poate desfasura activitate in perioada de concediu, in baza unui alt contract de munca, cu timp partial, pe o alta functie, la acelasi angajator, iar veniturile obtinute sa nu depaseasca de trei ori cuantumul minim al indemnizatiei stabilit la art. 2 alin. (2) din OUG 111/2010.
Mai multe intrebari si explicatiile expertilor la PortalCodulMuncii >>>