Specialistii Rentrop&Straton va pun la dispozitie solutii, explicatii, comentarii, recomandari si atentionari pentru orice situatie unde apar neclaritati, cu accent pe erorile grave pe care le puteti face!
Iar ceea ce va intereseaza in mod special sunt implicatiile actelor normative emise in regim de urgenta in ultima perioada, acte normative altminteri bine intentionate, dar care, analizate profesionist, ridica o multime de semne de intrebare.
Fiti la curent cu toate controversele aduse de modificarile recente ale legislatiei muncii! Scapati de ambiguitati si semne de intrebare!
Va invitam sa participati la Seminarul National de Legislatia Muncii!
Data: 30 septembrie 2021
Vor fi 5 ore dense, cu informatii putin cunoscute si, implicit, foarte valoroase pentru managerii HR, prezentate intr-un stil limpede, alert si foarte la obiect! In vizor se vor afla atat modificarile legislative recente, cat si anumite probleme foarte sensibile de legislatia muncii, care se regasesc constant in atentia inspectorilor ITM.
Lectorii evenimentului:
Cei mai iscusiti 2 experti in materie de legislatia muncii si HR vin acum la intalnirea cu dvs.. Excelenti cunoscatori ai legii si experimentati practicieni, specialistii Rentrop & Straton sunt acum pregatiti pentru a raspunde intrebarilor tale si a oferi solutii problemelor specifice generate de legislatia in perpetua schimbare: Raluca Dimitriu - Profesor universitar si conducator de doctorate in dreptul muncii si Rodica Mantescu - consilier juridic!
Ce veti afla, exact, la Seminarul National de Legislatia Muncii?
Seminarul va fi axat pe modificarile legislative importante care au fost operate in ultima perioada si care va afecteaza in mod concret activitatea. Vorbim practic despre o sinteza a prevederilor implementate recent, pe teme cum ar fi:
1. Ziua libera pentru vaccinare
Potrivit Legii nr. 221/2021, salariatii care se vaccineaza beneficiaza, la cerere, de cate o zi libera platita, pentru fiecare doza de vaccin efectuata. Nu beneficiaza insa de zi libera salariatii care sunt vaccinati la locul de munca, prin grija angajatorului.
2. Semnatura electronica
OUG nr. 36/2021 privind utilizarea semnaturii electronice in domeniul relatiilor de munca a fost aprobata prin Legea nr. 208/2021 care i-a adus o serie de modificari. Astfel, partile pot opta sa utilizeze la incheierea, modificarea, suspendarea sau, dupa caz, la incetarea contractului individual de munca semnatura electronica avansata sau semnatura electronica calificata. Au fost eliminate referirile la marca temporala electronica calificata si la sigiliul electronic calificat al angajatorului.
3. Concediile
Regimul juridic al concediilor medicale a fost modificat prin OUG nr. 74/2021.
4. Contractul individual de munca
Ordinul nr. 585/2021 a modificat Ordinul ministrului muncii si solidaritatii sociale nr. 64/2003, scopul fiind asigurarea concordantei modelului de CIM cu noile prevederi introduse in Codul muncii.
5. Indicatorul social de referinta
Potrivit Legii nr. 225/2021, valoarea indicatorului social de referinta se actualizeaza, din oficiu, in fiecare an, la data de 1 martie, cu rata medie anuala a inflatiei din anul pre cedent, indicator definitiv, comunicat de Institutul National de Statistica. In situatia in care rata medie anuala a inflatiei are valoare negativa, se pastreaza ultima valoare a indicatorului social de referinta.
Seminarul va dezvolta toate aceste subiecte, identificand problemele controversate care apar in practica si oferind totodata solutiile cele mai avantajoase pentru dvs., in concordanta perfecta cu prevederile legislative. Pe parcursul unei singure zile va puteti lamuri toate neclaritatile cu care va confruntati, create de legislatia actuala!
Temele principale ale Seminarului
1. Cele mai recente modificari legislative
- Ziua libera acordata cu prilejul vaccinarii
- Semnatura electronica in raporturile de munca
- Noul continut al contractului individual de munca
2. Concedii medicale
- cele mai recente reglementari privind concediile medicale;
- concediul de carantina;
- concediul pentru boala infectocontagioasa;
- concediul pentru ingrijirea copilului bolnav;
- concediile medicale in cazul cumulului de activitati. Cumul de contracte individuale de munca, cumul PFA si contract individual de munca.
3. Timpul de munca, orele suplimentare, munca de noapte, munca in zi de sarbatoare legala. Evidenta, sporuri, perioade de garda
4. Concedierea in contextul celor mai recente modificari legislative. Dificultati si interdictii