Asa cum prevede Codul Muncii, , contractul individual de munca este contractul in temeiul caruia o persoana fizica, denumita salariat, se obliga sa presteze munca pentru si sub autoritatea unui angajator, persoana fizica sau juridica, in schimbul unei remuneratii denumite salariu.
Prin angajator se intelege persoana fizica sau juridica ce poate, potrivit legii, sa angajeze forta de munca pe baza de contract individual de munca.
Conform PortalCodulMuncii.ro, persoana juridica poate incheia contracte individuale de munca, in calitate de angajator, din momentul dobandirii personalitatii juridice.
In acelasi timp, persoana fizica dobandeste capacitatea de a incheia contracte individuale de munca in calitate de angajator din momentul dobandirii capacitatii depline de exercitiu.
Specialistii PortalCodulMuncii.ro precizeaza faptul ca daca In consecinta, daca persoana fizica ce intentioneaza sa angajeze o bona are implinita varsta de 18 ani, va putea incheia un contract individual de munca cu o persoana fizica ce are pregatirea de bona.
Codul Muncii republicat si actualizat la zi
Ghid complet Instructiuni proprii de securitate a muncii
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
"Persoana ce intentioneaza sa angajeze o bona fie incheie un contract de prestari servicii cu o firma de contabilitate (pentru suport in vederea incheierii contractului individual de munca, inregistrarii in registrul general de evidenta a salariatilor si transmiterii acestuia, calcularii contributiilor si impozitelor lunare si intocmirii si transmiterii declaratiilor) fie, daca are pregatirea necesara, si le poate intocmi singura.", atentioneaza specialistii PortalCodulMuncii.ro.