"Cand vine vorba de mobilitatea angajatilor pe piata muncii, motivele sunt diferite in functie de nivelul de specializare. Astfel, pentru categoriile white si blue collar, motivul principal care determina schimbarea jobului este salariul. Secundar, angajatii din aceste categorii aleg sa plece dintr-o companie atunci cand apar nemultumiri privind relatia cu colegii sau cu superiorii. In schimb, angajatii din categoria gold collar aleg sa faca o schimbare in parcursul profesional atunci cand apar diferente intre viziunea si valorile personale si cele ale companiei, in primul rand, dar si cand simt nevoie de dezvoltare profesionala, iar compania nu le poate oferi noi provocari", se arata in studiul D&D Research pentru BestJobs, citat de Agerpres.
De asemenea, conform aceleiasi surse, se constata ca aproape jumatate dintre romani (43,9%) au observat ca nivelul de munca a crescut, in timp ce salariile au stagnat.
In plus, 71,6% dintre respondenti au observat ca oferta de locuri de munca este mult mai buna pe anumite domenii, dar 57% considera ca este dificil sa isi gaseasca un post, iar 31,9% considera ca salariile oferite sunt atractive.
Absolventii cu studii superioare sunt, cu precadere, cei care au dificultati in a-si gasi un loc de munca in conformitate cu studiile sau asteptarile salariale dorite.
Studiul cantitativ si calitativ privind comportamentul de mobilitate a candidatilor si perceptia acestora despre evolutia pietei muncii a fost realizat de catre D&D Research la solicitarea BestJobs, in luna august, pe baza unui chestionar online, pe un esantion reprezentativ la nivel national, de 1.058 de persoane, arata aceeasi sursa.
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Noua lege a pensiilor Ghid practic