Salariatul este angajat pe functie de executie, postul de inspector specialitate resurse umane, gradul prof. I, (post unic) conform anexei VIII Cap. II (Alte unitati bugetare de subordonare central si local, precum si din compartimentele de contabilitate, financiar, aprovizionare, investiii) lit. b) din Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, absolvind studiile universitare de master in domeniul Administrarea Afacerilor, programul de Studii Administrarea si Formarea Resurselor Umane in Organizatii.
Promovarea urmeaza a se face pe un post de conducere, inspector sef (resurse umane) conform anexei VIII Cap. II (Alte unitati bugetare de subordonare central si local, precum si din compartimentele de contabilitate, financiar, aprovizionare, investitii) lit. a) din
Legea nr. 153/2017, cu respectarea art. 41 alin. (5) din HG nr. 286/2011.
Raspunsul specialistilor:
Din informatiile furnizate intelegem ca in speta de fata se propune promovarea unui salariat, personal contractual, dintr-o functie de executie de inspector de specialitate (resruse umane) pe o functie de conducere de inspector sef (resurse umane).
Totodata, din analiza dispozitiilor Legii nr.153/2017, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv a prevederilor anexei nr.VIII, cap.II, lit.B, nr. crt.2 “Consilier, expert, referent de specialitate, inspector de specialitate gradul I S” pentru ocuparea functiei in discutie nivelul studiilor cerut este studii superioare, S.
Prin urmare, intelegem ca si la acest moment, anterior promovarii intr-o functie de conducere, persoana in cauza detine studii superioare. Daca persoana in cauza are la acest moment studii medii, absolvind ulterior angajarii studii superioare, apreciem ca aceasta poate promova intr-o functie pentru care nivelul studiilor solicitat este superior, in conditiile art. 31 din Legea nr.153/2017 coroborate cu cele ale art. 41 alin.(4) din anexa la HG nr.286/2011, cu modificarile si completarile ulterioare.
Procedura completa la angajare Caiet de lucru pentru angajatori si manageri de HR
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
In situatia in care, asa cum ati precizat, la acest moment se doreste promovarea unei persoane care ocupa o functie de executie, iar aceasta detine deja si este incadrata pe studii superioare, promovarea acesteia intr-o functie de conducere se poate realiza in conditiile art. 31 din Legea nr.153/2017 coroborat cu art. 41 alin.(3) din anexa la HG nr.286/2011, cu modificarile si completarile ulterioare.
Astfel, conform acestor ultime dispozitii legale, promovarea intr-o functie de conducere se face pe un post vacant cu respectarea prevederilor art. 1 - 40 din anexa la HG nr.286/2011 referitoare la ocuparea unui post vacant prin concurs sau examen. De asemenea, daca persoana in cauza ocupa o functie de executie cu nivel de studii medii, absolvind ulterior incadrarii studii superioare, si doreste promovarea intr-o functie de conducere, respectiv cea de de inspector sef, apreciem ca aceasta ar putea avea loc in masura in care persoana in cauza depune dosarul de inscriere la concurs/examen, inclusiv conditiile specifice de studii (daca se solicita absolvirea acestora intr-u anumit domeniu).
Prin urmare, in lumina acestor dispozitii legale, promovarea unei persoane dintr-o functie de executie intr-o functie de conducere apreciem ca se poate realiza pe un post vacant prin organizarea unui examen sau concurs, in conditiile art. 41 alin.(3) din anexa la HG 286/2011, dispozitiile art. 41 alin.(5) din hotararea anterior mentionata nefiind incident in acest caz, fiind aplicabile doar in situatia mentinerii nivelului functiei, legiuitorul vorbind de transformarea postului, persoana mentionata in speta dvs. trebuind sa indeplineasca conditiile generale si specifice prevazute in fisa postului.
Un raspuns valabil la data de 15.12.2021, oferit de specialistii de la PortalInstitutiiPublice >>>