"Ocuparea fortei de munca in perioada post-Covid este o prioritate pentru toti ministrii Muncii din tarile Uniunii Europene, alaturi de care am participat astazi la o videoconferinta informala organizata de Presedintia Portugheza a UE. Am discutat cu ministrii muncii din celelalte tari despre masurile adoptate de Guvernele noastre pentru a mentine locurile de munca din sectoarele economice afectate de pandemie. Am reafirmat, in acest context, intentia noastra de a folosi toate oportunitatile de finantare din fonduri europene, inclusiv a instrumentului SURE pentru asigurarea continuitatii ocuparii in conditiile generate de contextul economic mondial", a scris Raluca Turcan pe pagina sa de socializare.
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Legis Plus Legislatia Muncii
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
Potrivit anuntului facut de ministru, in urmatorul exercitiu financiar, prin Programul Operational Educatie si Ocupare, vor putea fi finantate masuri precum: cresterea gradului de ocupare si orientare profesionala in randul tinerilor, inclusiv a tinerilor care nu sunt in campul muncii si nici nu urmeaza vreo forma de educatie sau pregatire; cresterea gradului de ocupare prin masuri active de sprijinire a anumitor categorii de angajati si masuri specifice pentru zonele cu deficit de forta de munca; sprijin pentru IMM-uri si investitii in structuri de economie sociala; modernizarea institutiilor pietei muncii prin digitalizare si prin profesionalizarea consilierilor de ocupare a fortei de munca; investitii in programe de invatare pe tot parcursul vietii.
"Complementar, Planul National de Redresare si Rezilienta va sustine investitii si reforme institutionale inclusiv in domeniul muncii. Ne-am propus ca o mare parte a efortului de digitalizare pentru cresterea calitatii serviciilor de ocupare oferite angajatilor si angajatorilor sa fie finantat prin PNRR", a precizat ministrul Turcan.