Conform art. 2 alin. (1), (2) si (3) din HG 905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor:
Art. 2. - (1) In registru se inregistreaza, anterior inceperiiactivitatii, datele mentionate la art. 1 pentru persoanele care urmeaza sa desfasoare activitate in baza unui contract individual de munca incheiat potrivit prevederilor Legii 53/2003 - Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) Fiecare dintre angajatorii prevazuti la art. 1 are obligatia sa transmita datele in registru, catre inspectoratul teritorial de munca in a carui raza teritoriala isi are sediul/domiciliul, in ordinea angajarii. Raspunderea pentru corectitudinea datelor transmise in registru revine in exclusivitate angajatorului.
(3) Angajatorii care au infiintat sucursale, agentii, reprezentante sau alte asemenea unitatifara personalitate juridica, carora le-au delegat competenta incadrarii personalului, pot delega acestora si competenta infiintarii registrului, completarii si transmiterii datelor in registru, in numele angajatorului, cu respectarea prevederilor legale in vigoare.
Astfel, registrul general de evidenta a salariatilor:
- se poate tine de angajator pentru salariatii cu locul muncii la sediul central, la punctele de lucru, pe teren,
- se poate tine de punctul de lucru pentru salariatii acelui punct de lucru doar daca angajatorul a delegat punctului de lucru respectiv competenta incadrarii personalului.
Legis Plus Legislatia Muncii
250 Modele Fise de Post
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
In Revisal, la rubrica nivel infiintare se va mentiona sediul social daca angajatorul tine Revisal pentru salariatii de la punctul de lucru. Daca Revisal se tine de punctul de lucru in conditiile de mai sus, la rubrica respectiva se mentioneaza adresa punctului de lucru.
Raspuns oferit de Rodica Mantescu, Specialist in legislatia muncii, pentru PortalCodulMuncii.ro