Specialistii au ajuns la concluzia ca ar trebui sa existe strategii prin care candidatii din sectorul IT sa fie indreptati si catre zonele mai putin norocoase ale tarii. In acest moment, Bucurestiul detine aproape 60% din angajatii IT si este urmat de Cluj - 10% si Timisoara - 5,5%.
Din pacate, in provincie lucrurile nu stau la fel de bine ca in orase dezvoltate. Asa ca exista localitati in care nici macar institutiile publice nu au un specialist in IT, ceea ce reprezinta o adevarata problema.
"In domeniul IT, unde evident avem performanta si unde a crescut volumul in mod exploziv, avem o mare problema nationala. (...) Ultimele judete au doar cateva contracte de munca in domeniul IT. Nici institutiile publice nu isi asigura un specialist IT", a declarat Cristian Parvan, presedinte al Patronatului Investitorilor Autohtoni (PIAROM), pentru Ziarul Financiar.
Tocmai de aceea, in judete precum: Caras-Severin exista doar 205 angajati in IT, in Ialomita 182, iar in Tulcea doar 152, ceea ce ingreuneaza situatia.
Cristian Parvan a mai declarat ca este imperios sa se gaseasca cat mai repede o schema de recompensare a acestor salariati, pentru a atrage mai multi angajati IT si in zonele defavorizate.
Doar 11% dintre angajatii din IT sunt femei
Ghid practic privind munca desfasurata de cetatenii non-UE pe teritoriul Romaniei
250 Modele Fise de Post
Procedura completa la angajare Caiet de lucru pentru angajatori si manageri de HR
In momentul de fata, doar 11% din totalul angajatilor din IT, la nivel global, este reprezentat de femei, arata un studiu recent, iar companiile incearca sa echilibreze balanta...mai multe despre angajatii IT >>>