Se are in vedere consolidarea schimbului de informatii, experienta si punctele de vedere cu privire la politicile si practicile in domeniul muncii.
De asemenea, a fost reglementata cooperarea transnationala prin intermediul Fondurilor Structurale si de Investitii Europene (ESIF).
Documentul semnat intre cele doua tari vecine vizeaza urmatoarele domenii:
- Ocuparea tinerilor si Pachetul de Mobilitate a Muncii;
- Egalitatea de gen si combaterea violentei domestice;
- Protectia copilului;
- Securitatea si sanatatea in munca;
- Incluziunea sociala a minoritatii rome;
- Modele de securitate sociala;
- Masuri si bune practici in domeniul incluziunii sociale;
- Combaterea muncii nedeclarate (prin derularea de inspectii comune ale organismelor competente in domeniul inspectiei muncii);
Politici si programe in domeniul ocuparii si schimb de bune practici intre organismele competente in domeniul ocuparii fortei de munca.
Ce trebuie sa stie romanii care vor sa munceasca in strainatate
Vesti bune pentru romanii care doresc sa studieze si sa munceasca in afara statului roman. In acest context, Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni, in parteneriat cu alte institutii publice, va incepe in luna august campania de informare “Informare acasa! Siguranta in lume!“, destinata romanilor care doresc sa munceasca, sa studieze si sa locuiasca in strainatate.
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Portal Codul Muncii
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Campania isi propune sa informeze asupra drepturilor pe care persoanele care vor sa se stabileasca in afara granitelor le au in tarile membre UE, precum si asupra riscurilor la care se expun odata cu decizia de a munci in strainatate....citeste mai multe detalii aici >>>
Sursa: Ministerul Muncii